Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Suomen Cup starttaa keskiviikkona Forssassa

30.08.2022

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Forssan Palloseuran vieraaksi jääkiekon Suomen Cupin otteluun.

Jääkiekon Suomen Cup on täällä taas. Kiekko-Vantaa kohtaa kolmannella kierroksella viime kauden Mestiksen välieräjoukkue Forssan Palloseuran ja kakkosdivarijoukkue VG-62:n.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa matkustaa jälleen kerran FPS:n vieraaksi. Tämä on kolmas kausi putkeen Suomen Cupissa, kun kohdataan FPS nimenomaan Forssassa.

Kiekko-Vantaa on pelannut neljä harjoitusottelua, joista se on voittanut kaksi. Suomi-sarjajoukkue Hunters kaatui 5–1 ja Peliitat 4–0. Tappiot tulivat Peliitoille Heinolassa 0–2 ja viime viikon keskiviikkona KeuPan vieraana jatkoajalla 4–5. Pelissä on ollut paljon hyvää, mutta myös petrattavaa tietenkin riittää.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden paras pistemies on ollut Juuso Fagerström, joka on nakuttanut neljässä ottelussa tehot 3+2.

Vastustaja tutuksi

Forssan Palloseura oli viime kauden sensaatiojoukkue etenemällä yllättäen Mestiksen välieriin saakka.

Viime kauden kärkipelaajat ovat vaihtaneet osoitetta, mutta pääkäskijänä jatkaa Mestiksen vuoden valmentajaksi valittu Asko Rantanen. Se tarkoittaa sitä, että FPS:lla ei tule ainakaan työnteosta jäämään homma kiinni.

Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Petrus Lintonen, pakiston Joona Vainio sekä hyökkäyksen Eppu Varjamo, Miska Ronkainen ja Totte Moberg. Suuret odotukset kohdistuvat myös ykkössentteriksi hankittuun tshekkipelaajaan Michal Kvasnickaan ja hyvän laukauksen omaavaan Mika Huhtasaloon.

FPS–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Forssan jäähallissa. Ottelua voit seurata Leijonat TV:stä.

Seuraa heitä:

Tomi Palo, K-Vantaa

HPK-kasvatti on pelannut vahvasti harjoituskaudella. Taitava pelaaja avasi maalihanat viikko sitten KeuPaa vastaan. Erkka Seppälän sekä Kristjan Komben kanssa ovat kohdanneet.

Eppu Varjamo, FPS

Sähäkkä hyökkääjä saapui Forssaan Kooveesta. Omaa hyvän laukauksen ja hyökkäyspään taidot.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi harjoituskaudella:

1) Juuso Fagerström 3+2=5

2) Atso Lehtinen 0+4=4

3) Tomi Palo 1+3=4

4) Matias Laaksonen 2+1=3

5) Kristjan Kombe 1+2=3

FPS:n sisäinen pistepörssi harjoituskaudella:

1) Konsta Keteli 1+0=1

2) Mika Huhtasalo 1+0=1

3) Eemeli Mäki 1+0=1

4) Eetu Moberg 1+0=1

5) Samuli Aaltonen 0+1=1

Mestis