Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Sarja-avaus perjantaina Tikkurilassa

22.09.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Tikkurilan Areenalla KeuPa HT:n Mestiksen avauskierroksella.

Tätä on odotettu ja tästä se lähtee! Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskevät yhteen perjantaina Mestiksen sarja-avauksessa. Odotettavissa on fyysinen ja vauhdikas vääntö sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaalla on takana melko lupaava preseason. Joukkue esitti hyvää lätkää, voittoja tuli ja Suomen Cupissa lohipaidat etenivät toista kertaa seurahistoriassa puolivälieriin. Vantaalaisten paras pistemies harjoituskaudella oli taitava pelintekijä Erkka Seppälä, joka saalisti kahdeksassa ottelussa tehot 2+12=14.

Kiekko-Vantaa on luisteluvoimainen ja taitava nippu, josta löytyy kärkiosaamista ja nuoria tulevaisuuden tähtiä. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa Samuli Tervo, puolustuksen Atso Lehtinen sekä Jaakko Haarti, hyökkäyksen Erkka Seppälä, Jaakko Kuusisto ja kippari Roope Elimäki. Harjoituskaudella nuorista pelaajista Tomi Palo, Juuso Fagerström ja Matias Laaksonen tekivät paljon pisteitä.

Kiekko-Vantaan leirissä on odotettu sarja-avausta jo pitkään.

– Kaksi kuukautta on odotettu tätä hetkeä. Sopivaa kihelmöintiä on joukkueessa ja johtoryhmässä. Ennen kaikkea innoissaan lähdetään pelaamaan pisteistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Lohipaitojen tavoitteena runkosarjassa on suora pudotuspelipaikka eli top6-sijoitus.

Kiekko-Vantaa etsii kahta hyökkääjää markkinoilta, mutta vielä ei ole uutisoitavaa. Sen sijaan HIFK:n puolustaja Mico Luoto ja pehmeäkätinen hyökkääjä Leevi Teissala vahvistavat Kiekko-Vantaata ainakin tämän viikon otteluissa.

Vastustaja tutuksi

KeuPa HT on ollut jokaisella kaudella Mestiksessä pudotuspeleissä. Seurassa alkoi uusi aikakausi, kun Jokereiden U20-joukkueen apuvalmentajan paikalta tullut Sami Ryhänen otti komennon. Vaihtuvuus on ollut ”ihmisten joukkueessa” todella suurta, mutta kasassa on nimivahva joukkue.

KeuPa HT on taitava ja kamppailuvoimainen joukkue. Avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Leevi Nikkinen, pakiston Juuso Ketola, Henri Auvinen ja Veli-Matti Tiuraniemi sekä hyökkäyksen Juuso Heikkilä, Mikko Perttu, Eetu Mäki, Rasmus Heljanko ja Niko Kivelä.

KeuPa HT pelasi harjoituskaudella kolme harjoitusottelua, joista se voitti kaksi. Suomen Cupissa joukkue tippui puolivälierissä hallitsevalle mestarille Ketterälle.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT kohtasivat harjoituskaudella 24. elokuuta Mänttä-Vilppulassa, jossa KeuPa vei voiton jatkoajan jälkeen Leo Ringin maalilla 5–4.

– Se oli tasainen vääntö. KeuPa on isokokoinen ryhmä ja se pystyy pelaamaan vauhdikasta taitokiekkoa ja kamppailemaan vahvasti. Niihin kamppailuihin meidän pitää olla valmis. Oma tekeminen on meillä keskiössä ja ne meidän omat vahvuudet pitää saada joukkueesta ja pelistä esille, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT perjantaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hannki lippusi ennakkoon täältä.

Seuraa heitä:

#12 Erkka Seppälä, Kiekko-Vantaa

– Taiturimainen pelintekijä. Erinomainen ylivoimapelaaja. Maestro! 

#34 Mikko Perttu, KeuPa HT

– JYP-laina on KeuPan ykkössentteri. Omaa hyvän laukauksen ja hyökkäyspään taidot. 

Kiekko-Vantaan pistepörssi preseasonilla:

1) Erkka Seppälä 2+12=14

2) Tomi Palo 5+4=9

3) Juuso Fagerström 5+4=9

4) Matias Laaksonen 5+1=6

5) Oliver Tuhkanen 3+3=6

KeuPan pistepörssi preseasonilla:

1) Mikko Perttu 2+7=9

2) Niko Kivelä 5+2=7

3) Konsta Jääskeläinen 5+1=6

4) Miiro Linjala 3+2=5

5) Veeti Vuorio 0+5=5

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 30 kertaa. Voitot ovat näistä 16–14 Kiekko-Vantaalle. Viime kaudella KeuPa vei keskinäiset 1–3. Lohen edellinen kotivoitto KeuPasta on 6.3.2020 6–1 (kaudella 2020–21 joukkueet eivät kohdanneet kertaakaan).

– Kaudella 2018–19 nämä joukkueet kohtasivat edelliesen kerran runkosarjan ensimmäisellä kierroksella. Silloin Kiekko-Vantaa voitti KeuPan kotonaan 5–0 ja nykyisin Puolassa pelaava Joona Monto iski hattutempun.

– Kiekko-Vantaa on kahdeksasta edellisestä sarja-avauksesta voittanut viisi ja kerännyt seitsemässä niistä pisteitä.

Mestis