Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Runkosarjan vika kymppi liikkeelle Imatralta

21.02.2023

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraaksi.

Kiekko-Vantaan osalta runkosarjan viimeiset kymmenen ottelua eli runkkosarjan loppusuora starttaa nyt. Panokset ovat tapissa, sillä taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumana. Jokainen piste ja jokainen peli on tärkeä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 42 ottelusta 60 pistettä. Matkaa suoraan puolivälieräpaikkaan on 11 pistettä. Sijat 7–10 ovat puolestaan viiden pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Lohipaidat voittivat lauantaina kotikaukalossa Hokin maalein 5–4. Vantaalaisten maaleista vastasivat Jasper Matilainen, Tomi Purmola, Mikael Menna, Emil Oksanen ja Jaakko Kuusisto.

Kiekko-Vantaan täytyy keskiviikkona pystyä parhaimpaansa ihan jokaisella osa-alueella. Pelkkä ok suoritus ei sarjakakkosen vieraana tule riittämään, sillä Ketterä on kiistatta yksi sarjan suurimmista mestarisuosikeista jälleen.

– Ketterä on tehnyt älyttömästi maaleja viime peleissä ja päästänyt vähän. Haaste on ehkä kovin mahdollinen tällä hetkellä. Puolustaminen edellä lähdetään, mutta kun on paikka hyökätä niin yhdessä hyökätään, niin että rytmit ja rakenteet löytyy sieltä. Ei lähdetä roiskimaan, vaan uskalletaan pelata, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa sai viime viikolla sairaslistaa tyhjemmäksi. Varmuudella keskiviikkona sivussa on puolustaja Ville Rautiala. Kokoonpano selviää pelipäivän aamulla.

Vastustaja tutuksi

Imatran Ketterä on sarjassa toisena ja saalistanut 43 ottelusta kasaan 91 paunaa. Matkaa sarjakärki Kiekko-Espooseen on 14 pistettä. Takana olevaan RoKiin piste-eroa on 12 pistettä. Ketterä on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja ja päästänyt vähiten.

Ketterä lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Se kaatoi viime viikolla perjantaina vieraissa Kooveen 5–1 ja lauantaina kotonaan KeuPa HT:n 7–1.

Varsinkin kotona Ketterä on ollut hurjassa iskussa, sillä se on voittanut yhdeksän edellistä kotipeliään putkeen. Edellisen kerran se on jäänyt kotonaan kokonaan ilman pisteitä marraskuun puolivälissä, kun Kiekko-Vantaa haki 1–0-voiton Jaakko Haartin osumalla.

Ketterällä on laadukas ja nimekäs materiaali tähän sarjaan. Avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Santeri Lipiäinen, pakiston Jere Vertanen, Valtteri Jeskanen, Yegor Shekhovtsov ja Väinö Liikonen sekä hyökkäyksen kirkkaimmat tähdet Elmeri Kaksonen, Henry Karjalainen, Jarkko Harjula sekä kultakypärää kantava Jukuri-laina Samu Tuomaala.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa aikaisemmin. Voitot ovat näistä 2–1 Kiekko-Vantaalle.

Ketterä–Kiekko-Vantaa Imatran jäähallissa keskiviikkona klo 18.30. Ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#19 Tomi Purmola, K-Vantaa

– Vantaan oma poika on pelannut hienoa läpimurtokautta. Omaa hyvän laukauksen ja hyökkäyspään taidot.

#14 Jesse Liuksiala, Ketterä

– Viime peleissä ollut erittäin tehokas ja iskenyt hyvät pisteet. Luotettava kahden suunnan sentteri.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 22+18=40

2) Tomi Purmola 17+21=38

3) Jaakko Kuusisto 18+16=34

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Roope Elimäki 8+13=21

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Samu Tuomaala 20+19=39

2) Jere Vertanen 13+24=37

3) Henry Karjalainen 6+30=36

4) Elmeri Kaksonen 14+18=32

5) Jesse Viskari 13+18=31

Tiesitkö?

 

– Kiekko-Vantaan paras pistemies Emil Oksanen on Mestiksen pistepörssissä kymmenentenä ja maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

– Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 19 kertaa. Voitot ovat näistä 10–9 Ketterälle.

– Kiekko-Vantaan Tomi Palo on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä kolmantena.

Mestis