Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Runkosarjan viimeinen viikko käyntiin Keuruulla

14.03.2023

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Keuruun jääpalatsiin, jossa kohdataan samoista sijoista tappeleva KeuPa HT.

Kevään hienoimmat pelit ovat jo kulman takana, mutta vielä on jaossa yhdeksän tärkeää pistettä. Panosta riittää siis vielä tällä viikolla pelattaviin kolmeen vierasotteluun, sillä Kiekko-Vantaa haluaa kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskevät yhteen viimeistä kertaa tämän kauden runkosarjassa keskiviikkona. Vantaalaiset lähtevät hakemaan nälkäisenä voittoa Keuruun jääpalatsista.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 49 ottelusta kasaan 72 paunaa. Seitsemäntenä oleva KeuPa on neljän pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneena. Takana Koovee on Kiekko-Vantaan kanssa nyt samoissa pisteissä huonommalla maalierolla.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kolme. Viime viikolla Lohi kaatoi kotonaan IPK:n maalein 5–2 tiistaina, mutta taipui perjantaina Tikkurilassa RoKille tiukan väännön jälkeen 2–4. Perjantain esitys suursuosikki RoKia vastaan oli varsin hyvä, vaikka tappio tulikin.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Emil Oksanen, joka on iskenyt 41 ottelussa tehot 27+21=48. Oksanen taistelee vielä Mestiksen maalikuninkuudesta runkosarjan viimeisellä viikolla.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaan täytyy pelata Keuruulla fiksua lätkää: puolustaa hyvin, olla kurinalainen, valmis kamppailemaan ja iskeä paikoista tylysti maalit.

– Olemme valmistutuneet hyvin ja hiottu pelitapaa. Huomenna mennään taas sata lasissa ja pelataan sitä kuuluisaa omaa peliä, niin hyvä tulee. Mestis-debyytti sujui ihan hyvin, se antaa itseluottamusta ja oli kyllä todella kiva päästä Vantaalle pelaamaan, Rauman Lukosta viime viikolla Kiekko-Vantaan puolustukseen tullut Thomas Grönlund kertoo. 

Vastustaja tutuksi

KeuPa HT on sarjassa seitsemäntenä ja raapinut 50 ottelusta kasaan 76 pistettä. Sillä on vielä teoreettinen mahdollisuus suoraan puolivälieräpaikkaan olemassa, mutta omissa käsissä se ei enää ole. KeuPa HT on tehnyt toiseksi eniten maaleja sarjassa, mutta vastaavasti päästänyt kolmanneksi eniten.

KeuPa HT on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Viime viikolla se voitti kotonaan RoKin maalein 7–4, mutta viikonloppuna se koki kaksi tappiota Zemgalen vieraana 1–3 sekä 3–6.

KeuPa on hyökkäysvoimainen joukkue, josta löytyy paljon taitoa. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa puolustuksen Juuso Ketola ja Veli-Matti Tiuraniemi sekä hyökkäyksen terävimmät syömähampaat Rasmus Heljanko, Juuso Heikkilä, Joni Airo ja Mestiksen pistepörssiä johtava Mikko Perttu.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Voitot näistä ovat Kiekko-Vantaalle 2–1.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Keuruun jääpalatsissa. Kiekko tippuu jäähän klo 18.30 ja ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#8 Jaakko Haarti, K-Vantaa

– Kolmen ottelun pisteputkessa. Taitava kiekollinen puolustaja ja tärkeä palanen muun muassa ylivoimalla.

#18 Rasmus Heljanko, KeuPa

– Takoi kaksi maalia lauantaina Zemgalen verkkoon. JYP-laina on laatuhyökkääjä tähän sarjaan.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 27+21=48

2) Tomi Purmola 19+25=44

3) Jaakko Kuusisto 19+21=40

4) Roope Elimäki 13+17=30

5) Erkka Seppälä 4+21=25

KeuPan sisäinen pistepörssi:

1) Mikko Perttu 21+46=67

2) Juuso Heikkilä 29+27=56

3) Joni Airo 29+26=55

4) Rasmus Heljanko 20+27=47

5) Juuso Ketola 12+29=41

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Emil Oksanen on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Viiteen edelliseen otteluun Oksanen on takonut tehot 5+3.

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on seurahistorian yhden kauden maalitilastossa toisena 27 osumallaan. Maaliennätys on Miro-Pekka Saarelaisen nimissä (36 maalia).

– Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 33 kertaa. Voitot ovat näistä Kiekko-Vantaalle 18-15.

Mestis