Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Runkosarjan viimeinen paikallispeli tiistaina Espoossa

27.02.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina Tapiolan Metro Areenalla runkosarjan viimeisessä paikalliskamppailussa Kiekko-Espoon.

Kiekko-Vantaa lähtee tiistaina hakemaan kauden ensimmäistä päänahkaa sarjakärki Kiekko-Espoosta. Odotettavissa on kuuma ja kiihkeä paikalliskamppailu.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 45 ottelusta kasaan 66 pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Matkaa suoraan puolivälieräpaikkaan Kiekko-Vantaalla on yhdeksän pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä seitsemän ottelua.

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikolla kolme ottelua: keskiviikkona se hävisi vieraissa Ketterälle 1–2, perjantaina Lohi kaatoi vieraissa Peliitat 4–1-lukemin ja lauantaina kotona tuli 4–3-voitto Mestis-klassikossa TUTO:sta.

Kiekko-Vantaan täytyy parantaa puolustuspelaamista ja välttää kiekonmenetyksiä pahoissa paikoissa. Paljon hyvääkin viime viikon peleissä oli mistä pitää kiinni kun kevättä kohti mennään.

Yksi viime viikon hahmoista oli kolmeen otteluun tehot 1+3 iskenyt keskushyökkääjä Jimi Rönkkönen. Juonikas pelintekijä odottaa innolla tiistain paikalliskamppailua.

– Lähdetään hakemaan kauden ensimmäistä voittoa Espoosta. Kova vastustaja ja varmasti kyllä sytyttää nämä pelit. Viime viikolla pari tärkeää voittoa, mutta pelin pitää parantua ja huomenna pitää päästä parhaaseen lentoon. Itsellä loukkaantumisen jälkeen otteet ailahdelleet, mutta muutamat onnistumiset tuli loppuviikkoon ja ne antavat varmasti lisää itseluottamusta, Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Jimi Rönkkönen kertoo.

Vastustaja tutuksi

Kiekko-Espoo on Mestiksen piikkipaikalla ja kerännyt 46 ottelusta kasaan 108 paunaa. Kakkosena oleva Ketterä on kuronut piste-eron nyt kahdeksaan pisteeseen. Suurin mestarisuosikki on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme.

Eniten maaleja tehnyt ja toiseksi vähiten päästäneellä Kiekko-Espooolla on 10 pistettä sarjan yhden kauden piste-ennätykseen, joka on Jukureilla kaudelta 2015–16 (118 pistettä).

Kiekko-Espoo pelasi viime viikolla kaksi ottelua: keskiviikkona se rökitti Hokin vieraissa peräti 11–1, mutta hävisi torstaina vieraissa IPK:lle 1–3.

Kiekko-Espoo on sarjan kovin kotijoukkue ja jäänyt tällä kaudella vain kahdesti Metro Areenalla ilman sarjapisteitä.

Kiekko-Espoolla on tähän sarjaan äärimmäisen kova materiaali. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa Waltteri Ignatjew, pakiston pisterohmut Aleksi Matinmikko sekä Atro Leppänen ja hyökkäyksen kirkkaimmat tähdet Joni Piipponen, Jaakko Heikkinen, Tommi Huhtala, Arttu Tuomaala, Janne Hämäläinen ja Olli Iisakka.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa kolme kertaa. Kiekko-Espoo on voittanut ne kaikki, joten nyt on aika ottaa kauden ensimmäinen derbyvoitto.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa tiistaina klo 18.30 Espoon Metro Areenalla. Mikäli et pääse paikan päälle, niin ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#26 Terry And, K-Vantaa

– Avasi maalihanat tälle kaudelle iskemällä voittomaalin lauantaina TUTO:n verkkoon.

#67 Julius Rantaeskola, K-Espoo

– Lohipaidastakin hyvin tunnettu ”Hule” sai hiljattain 100 Mestis-maalia täyteen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 24+18=42

2) Tomi Purmola 18+23=41

3) Jaakko Kuusisto 19+19=38

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Roope Elimäki 9+14=23

Kiekko-Espoon sisäinen pistepörssi:

1) Aleksi Matinmikko 13+40=53

2) Atro Leppänen 20+32=52

3) Janne Hämäläinen 13+33=46

4) Joni Piipponen 20+18=38

5) Tommi Huhtala 14+24=38

Tiesitkö?

– K-Vantaa ja K-Espoo ovat kohdanneet Mestiksen runkosarjassa yhteensä 14 kertaa. Voitot ovat näistä 9–5 Kiekko-Espoolle.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Emil Oksanen on Mestiksen maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

– Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Mestis