Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Runkosarjan viimeinen kotiottelu perjantaina Tikkurilassa

09.03.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Tikkurilan Areenalla runkosarjan viimeisessä kotiottelussa RoKin.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskevät yhteen perjantaina Tikkurilan Areenalla. Lohipaidat lähtevät hakemaan ensimmäistä päänahkaa maanteiden shamaaneista tältä kaudelta.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 48 ottelusta kasaan 72 pistettä. Matkaa suoraan puolivälieräpaikkaan on seitsemän paunaa.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelusta neljä. Tiistaina Lohi kaatoi kotona iPK:n upealla kolmannen erän nousulla maalein 5–2. Vantaalaisten maaleista vastasivat Emil Oksanen (2+1), Roope Elimäki (1+2), Mikael Menna ja Terry And (1+3).

Varsinkin kotikaukalossa tulokset ovat olleet viime aikoina hyviä. Kiekko-Vantaa on voittanut nimittäin seitsemästä edellisestä kotipelistään kuusi.

On sanomattakin selvää, että perjantaina Kiekko-Vantaan täytyy pelata nappipeli voittaakseen ja onnistua jokaisella osa-alueella.

– Varmaan tulee kova peli. RoKi on fyysinen ja luisteluvoimainen joukkue ja saadaan kyllä varmasti vääntää ja taistella oikein kunnolla. Meidän pitää puolustaa paremmin ja pitää kiinni tehokkuudesta hyökkäyspäässä. Oma peli on ollut viime aikoina nousujohteista ja tehojakin on tullut ihan mukavasti, Kiekko-Vantaan puolustaja Jaakko Haarti kertoo. 

Perjantaina Tikkurilan Areenalla vietetään seurayhteisöpeliä. Paikalle on kutsuttu Kiekko-Vantaan ja EVU:n juniorit. Seuran pelipaidassa / asussa pääset peliin ilmaiseksi sisään.

Vastustaja tutuksi

Suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva RoKi on sarjassa kolmantena ja saalistanut 48 ottelusta kasaan 90 paunaa. Kolmospaikka on käytännössä jo varma ja se on seurahistorian paras saavutus sille runkosarjassa.

Viime kevään pronssijoukkue on vain vahvistunut tälle kaudelle. RoKilla on laadukas materiaali tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahti Cody Porter, pakiston Paavo Tyni, Tom Grönblom sekä Miks Tumanovs ja hyökkääjät Heikki Huttunen, Miika Tiihonen, Jere-Matias Alanen, Arttu Rämö ja EVU-kasvatti Saku Kivinen.

Maso Lehtosen luotsaama RoKi on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan ennen torstain Kiekko-Espoo -vierailuaan kolme.

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat tällä kaudella kohdanneet kolme kertaa. RoKi on voittanut nämä kaikki kohtaamiset. Nyt onkin siis revanssin paikka ja kotiyleisön tuki on nyt jos koskaan tärkeää.

Kiekko-Vantaa–RoKi perjantaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Ennen ottelun alkua palkitaan tämän kauden Ruutanat Trophy -pelaaja ja Kiekko-Vantaan kultainen kypärä -palkinnon saaja. Hanki liput matsiin TÄSTÄ.

Seuraa heitä:

#26 Terry And, K-Vantaa

– Viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Tehnyt viiteen edelliseen otteluun tehot 2+7.

#4 Miika Tiihonen, RoKi

– Järvenpäästä lähtöisin. Laatuhyökkääjä Mestikseen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 27+20=47

2) Tomi Purmola 19+25=44

3) Jaakko Kuusisto 19+21=40

4) Roope Elimäki 13+17=30

5) Erkka Seppälä 4+21=25

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Heikki Huttunen 23+24=47

2) Miks Tumanovs 12+23=35

3) Miika Tiihonen 9+24=33

4) Arttu Rämö 12+19=31

5) Valtteri Suni 13+17=30

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on tehnyt eniten ylivoimamaaleja sarjassa.

– Kiekko-Vantaan Tomi Palo on tulokkaiden pistepörssissä neljäntenä, Jasper Matilainen kuudentena ja Juuso Fagerström yhdeksäntenä.

– Kiekko-Vantaan Samuli Tervo on torjunut eniten vetoja kauden aikana.

Mestis