Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Revanssin paikka keskiviikkona Tikkurilan Areenalla

10.01.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Tikkurilan Areenalla Forssan Palloseuran. Nyt on kasvojen pesun aika.

Kiekko-Vantaa ja Forssan Palloseura iskevät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla viimeistä kertaa tämän kauden runkosarjassa.

Kiekko-Vantaa voitti kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista selvin numeroin, mutta lauantaina FPS oli parempi Forssassa maalein 5–2. Vantaalaisten maaleista vastasivat Emil Oksanen ja Jaakko Kuusisto. Keskiviikkona Tikkurilassa onkin revanssin paikka.

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä ja saalistanut 32 ottelusta kasaan 49 pistettä. Lohi on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden.

Kiekko-Vantaan täytyy parantaa peliään jokaisella osa-alueella ja päästä takaisin omalle tasolleen. Pelata omilla vahvuuksilla ja yhtenäisesti joukkueena. Eikä yksittäisen takaiskun saa antaa lannistaa, vaan lisätä entisestään puita uuniin.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Emil Oksanen, joka löytyy Mestiksen maalipörssistä toiselta sijalta.

– Halutaan parantaa peliä. Puolustuspelaamisen omassa päässä on oltava jämäkämpää ja viisikon tasapainon pitää säilyä. Isoin juttu on se, että ilme ja olemus on sellainen, että ollaan tultu voittamaan peli eikä osallistumaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Vastustaja tutuksi

Viime kevään välieräjoukkue FPS on sarjassa sijalla 13. ja kerännyt 30 ottelusta kasaan 25 pistettä. Matkaa pleijariviivaan on nyt 11 pistettä.

FPS on tälläkin kaudella viheliäinen vastustaja illasta toiseen. Se ei anna periksi ja puree nilkasta kyllä kun siihen antaa mahdollisuuden.

FPS katkaisi lauantaina neljän ottelun mittaisen tappioputkensa. Vihreiden miehien paras pistemies on läpimurtokauttaan pelaava Miku Ronkainen.

FPS kertoi maanantaina hankkineensa ruotsalaishyökkääjä Philip Pallinin. Häntä ei kuitenkaan vielä keskiviikkona askissa nähdä.

Kiekko-Vantaa–FPS keskiviikkona klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput ennakkoon TÄÄLTÄ.

Seuraa heitä:

#75 Jaakko Kuusisto, K-Vantaa

– Hienoa kautta pelaava laitahyökkääjä. Iski lauantaina komean maalin Forssassa. Tehoja kaivataan myös nyt.

#44 Joni Kuoppala, FPS

– Tehot 2+2 lauantaina luotettavalle peruspakille. Jatkuuko tehoilu Vantaalla?

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 16+13=29

2) Jaakko Kuusisto 15+14=29

3) Tomi Purmola 13+16=29

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Juuso Fagerström 2+14=16

FPS:n sisäinen pistepörssi:

1) Miku Ronkainen 10+15=25

2) Michal Kvasnica 11+12=23

3) Konsta Keteli 4+11=15

4) Mika Huhtasalo 11+3=14

5) Eppu Varjamo 2+10=12

Tiesitkö?

– Katseet erikoistilanteisiin: Kiekko-Vantaan ylivoima viidenneksi tehokkainta (23,15%) ja FPS tilastokymppi (20,37%). Kiekko-Vantaan alivoima sijalla 10 (76,67%) ja FPS:n sijalla 11 (73,96%).

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on Mestiksen maalipörssissä toisena.

– Kiekko-Vantaan Juuso Fagerström on tulokkaiden pistepörssissä kolmantena, Tomi Palo neljäntenä ja Jasper Matilainen viidentenä.

Mestis