Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Paluu kotikaukaloon – Kiekko-Vantaa kohtaa Joensuun Kiekko-Pojat

02.02.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Tikkurilan Areenalla Joensuun Kiekko-Pojat.

Taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu perjantaina Tikkurilan Areenalla mielenkiintoisella kamppailulla, kun Kiekko-Vantaa saa vieraakseen Joensuun Kiekko-Pojat.

Kiekko-Vantaa on Mestiksessä yhdeksäntenä ja saalistanut 38 ottelussa 51 pistettä. Suoraan pleijaripaikkaan on matkaa 11 pistettä. Sijat 7–11 ovat puolestaan kymmenen pisteen sisällä toisistaan. Nyt siis vaaditaan jälleen voittoja ja pisteitä kipeästi.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelusta yhden. Viime viikolla se kärsi kaksi tappiota RoKin vieraana. Joulutauon jälkeen lohipaidoilla on ollut vaikeampaa tuloksellisesti ja se on joutunut myös pelaamaan loukkaantumisten takia kapealla rosterilla jo tovin.

Tällä viikolla Kiekko-Vantaa on keskittynyt harjoitteluun ja perjantaina on aika laittaa viikon ainoassa pelissä kaikki tiskiin.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on näppärä hyökkääjä Emil Oksanen, joka on iskenyt 31 ottelussa tehot 20+15=35.

Vastustaja tutuksi

Joensuun Kiekko-Pojat on sarjassa viidentenä ja saalistanut 38 ottelusta 63 pistettä. Matkaa puolivälierissä kotietuun oikeuttavaan top4-sijoitukseen on kolme pistettä.

Kiekko-Pojat vaihtoi alkukaudesta valmentajaa ja uusi pääkäskijä Simo Karjalainen on virittänyt joukkueensa hyvään lentoon. Viidestä edellisestä ottelusta Kiekko-Pojat on voittanut kolme ja kerännyt neljässä pelissä pisteitä.

Kiekko-Pojille perjantain ottelu on jo viikon kolmas. Tiistaina se hävisi jatkoajalla KeuPalle maalein 2–3 vieraissa ja keskiviikkona se kaatoi sarjakärki Kiekko-Espoon kotonaan maalein 4–2.

Kiekko-Poikien paras pistemies on taitava hyökkääjä Joel Kerkkänen, joka on iskenyt 38 ottelussa tehot 16+25=41.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja Kiekko-Vantaa on voittanut molemmat ottelut.

– Meidän täytyy pystyä pelaamaan kahteen suuntaan tiiviinä. Puolustuspelaamisessa olemme ottaneet steppejä eteenpäin kuitenkin viime peliä lukuun ottamatta. Olemme pelanneet tässä kapealla ryhmällä, mutta nyt näyttää siltä että saadaan taas neljä ketjua jalkeille. Haluan nähdä meiltä fiksua kahden suunnan lätkää, pelataan laadukkaasti kiekolla, laitetaan jalka liikkeelle ja viisikkona tehdään töitä, Kiekko-Vantaan valmentaja Janne Tuunanen kertoo.

Kiekko-Vantaa–Joensuun Kiekko-Pojat perjantaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Tule nauttimaan Suomen viihdyttävimmästä lätkästä, kannustamaan Lohi voittoon! Hanki liput kuumaan kamppailuun TÄSTÄ.

Seuraa heitä:

#19 Tomi Purmola, K-Vantaa

– Pelaa upeaa läpimurtokautta. Taitava ja liukasliikkeinen hyökkääjä. Otahan seurantaan viimeistään nyt.

#84 Timotej Sille, JoKP

– Joensuun uusi slovakialaishankinta on tullut tehokkaasti sisään Mestikseen. Kokenut ja raamikas peluri, joka näkee kentän hyvin.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 20+15=35

2) Tomi Purmola 14+20=34

3) Jaakko Kuusisto 16+14=30

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Roope Elimäki 6+12=18

Joensuun Kiekko-Poikien sisäinen pistepörssi:

1) Joel Kerkkänen 16+25=41

2) Denis Kusy 19+21=40

3) Artur Gatiyatov 8+20=28

4) Kristjan Kombe 5+19=24

5) Miika Heiskari 6+17=23

Tiesitkö?

– Katse joukkueiden erikoistilannepelaamiseen: Kiekko-Vantaan ylivoima on sarjan kuudenneksi tehokkainta (21,17%) ja alivoima sarjan toiseksi huonointa (74,31%). Kiekko-Poikien ylivoima on sarjan kolmanneksi heikointa (18,95%) ja alivoima sarjan kolmanneksi huonointa (74,60%).

– Emil Oksanen on Mestiksen maalipörssissä toisena 20 osumalla. Piikkipaikalla on KeuPa HT:n Juuso Heikkilä 21 maalilla.

– Kiekko-Vantaan Juuso Fagerström on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä toisena.

Mestis