Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Paikalliskamppailu lauantaina Tikkurilan Areenalla

18.11.2022

Lauantaina Tikkurilan Areenalla pelataan kauden ensimmäinen pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu.

Lauantai-ilta, kotipubi, paikalliskamppailu, kaksi laadukasta joukkuetta ja kärkipään taistelu. Kaikki eväät hienoon iltaan.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen lauantaina Tikkurilan Areenalla. Tunteita ja tuoksuja ei siis tule puuttumaan.

– Vastustaja on kovin mahdollinen. Kärkikamppailu ja lauantai-ilta Tikkurilassa, niin mikäs sen hienompaa ja toivottavasti päästään yleisömäärässä sinne 1000 katsojan paikkeille. Kiekko-Espoo on kova joukkue ja he pelaavat hyvää lätkää. Meidän täytyy saada kaikki koneesta irti, pelin pitää kehittyä koko ajan ja meidän tulee tehdä harjoiteltuja juttuja kovalla tasolla jos halutaan voittaa pelejä tässä sarjassa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä ja saalistanut 17 ottelussa 32 pistettä. Sijat 2–5 on tällä hetkellä neljän pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kolme ja lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Keskiviikkona Lohi kaatoi vieraskaukalossa hallitsevan mestarin Ketterän maalein 1–0 ehjällä esityksellä. Tolppien välissä Samuli Tervo torjui kauden toisen nollapelin ja Jaakko Haarti tinttasi uran ensimmäisen Mestis-maalinsa mehukkaaseen paikkaan.

Vastustaja tutuksi

Kiekko-Espoo on sarjan kärjessä ja raapinut 16 ottelusta 41 pistettä. Miljoonamiehistöksikin kutsuttu Kiekko-Espoo on voittnut 16 ottelusta 14 ja jäänyt vain kerran tällä kaudella ilman pisteitä.

Kiekko-Espoo voitti maajoukkuetauolla historian ensimmäisen Suomen Cupin mestaruutensa kaatamalla IPK:n rankkareilla 3–2.

Kiekko-Espoo on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Tiistaina se kaatoi rutiininomaisesti Peliitat vieraissa 6–2-lukemin.

Kiekko-Espoolla on nimekäs ryhmä ja se on kiistatta suurimpia mestarisuosikkeja. Espoolaisten suurimpia tähtiä ovat puolustajat Aleksi Matinmikko sekä Atro Leppänen ja hyökkäyksen Tommi Huhtala, Jaakko Heikkinen, Olli Iisakka, Arttu Tuomaala ja lohipaitojen viime kauden kapteeni Joni Piipponen.

Suomen Cupissa Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo kohtasivat puolivälierissä. Espoossa pelattiin 3–3-tasapeli, mutta Vantaalla kivikova Kiekko-Espoo juhli 1–4-voittoa.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo lauantaina klo 17 Tikkurilan Areenalla. Hanki lippusi pääkaupunkiseudun paikalliskamppailuun TÄÄLTÄ.

Seuraa heitä:

#8 Jaakko Haarti, K-Vantaa

– Teki uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa keskiviikkona Ketterän verkkoon. Pelannut viime aikoina erittäin hyvin. Hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja.

#12 Joni Piipponen, K-Espoo

– Viime kauden Kiekko-Vantaa -kippari. On ollut totutun tehokas. Vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä, mutta tykkää myös taklata kovaa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Tomi Purmola 10+6=16

2) Jaakko Kuusisto 7+9=16

3) Emil Oksanen 6+7=13

4) Erkka Seppälä 2+11=13

5) Olli Maansaari 6+6=12

Kiekko-Espoon sisäinen pistepörssi:

1) Tommi Huhtala 9+11=20

2) Aleksi Matinmikko 2+16=18

3) Joni Piipponen 7+10=17

4) Atro Leppänen 6+11=17

5) Olli Iisakka 10+4=14

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 11 kertaa. Voitot ovat näistä 5–6 Kiekko-Espoolle.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Tomi Purmola on Mestiksen maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

– Kiekko-Espoolta peräti neljä pelaajaa mahtuu Mestiksen top10:neen pistepörssissä.

Mestis