Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Mestiksen El Clasico keskiviikkona Tikkurilassa

22.11.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Tikkurilan Areenalla Mestiksen El Clasicossa TUTO:n.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla. Edessä on kiihkeä kamppailu kahden laadukkaan jengin välillä tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä ja saalistanut 18 ottelusta 32 pistettä. Sijat 2–4 ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme ja kerännyt neljässä pisteitä.

Viime lauantaina Lohi koki kauden ensimmäisessä paikallisottelussa 1–4-tappion sarjakärki Kiekko-Espoolle. Kiekko-Vantaa pelasi varsinkin toisessa erässä erittäin hyvää lätkää.

Kiekko-Vantaan täytyy parantaa viime pelistä ylivoima - ja alivoimapeliä sekä olla tylympi oman maalin edessä.

Vantaalaisten paras pistemies on läpimurtokauttaan pelaava Tomi Purmola, joka on takonut jo 10 maalia.

Kiekko-Vantaan riveissä nähdään keskiviikkona uusi pelaaja, kun KooKoon nopea ja taitava laituri Terry And vahvistaa lohipaitoja ainakin vuoden loppuun saakka.

Vastustaja tutuksi

TUTO on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 16 ottelusta 21 pistettä. TUTO on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi.

TUTO kaatoi viime viikolla kahdesti kotonaan jatkoajalla Zemgalen, mutta hävisi lauantaina KeuPan vieraana 5–8, vaikka johti kamppailua 5–3 vielä 11 minuuttia ennen loppua.

TUTO on tälläkin kaudella nimivahva, taidokas ja laadukas ryhmä. TUTO:n avainpelaajia ovat muun muassa puolustaja Mikke Levo ja Lukko-laina Vili Laitinen sekä hyökkääjät Roope Ranta, Robin Colomban ja tykkikautta pelaava Valtteri Virtanen.

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuun lopulla TUTO vei voiton Kupittaalla 6–1. Kiekko-Vantaalla on siis nyt iso revanssin paikka.

– Viimeksi meillä oli murheellinen vierailu Turussa. Nyt pitää petrata paljon siihen peliin. TUTO on laadukas ryhmä. Oma tekeminen on meillä keskiössä ja peliä pitää parantaa jokaisella rintamalla. Jos lauantain Espoo -peliä miettii, niin varsinkin ylivoimaan tarvitaan tehoja ja parannusta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa–TUTO keskiviikkona klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput Mestiksen El Clasicoon TÄÄLTÄ.

Seuraa heitä:

#26 Terry And, K-Vantaa

– Debytoi lohipaidassa. Nopea ja taitava laituri liittyi tiistaina Kiekko-Vantaan vahvuuteen. Oli viime kaudella pitelemätön KeuPa-paidassa etenkin syksyllä.

#49 Leevi Teissala, TUTO

HIFK:n sopimuspelaaja on nyt lainalla TUTO:ssa. Nähtiin tällä kaudella myös lohinutussa. Huipputaitava kynäilijä on tehnyt TUTO:ssa joka pelissä maalin.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Tomi Purmola 10+6=16

2) Jaakko Kuusisto 7+8=16

3) Emil Oksanen 6+7=13

4) Erkka Seppälä 2+11=13

5) Tomi Palo 6+6=12

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Roope Ranta 4+15=19

2) Valtteri Virtanen 6+11=17

3) Robin Colomban 3+11=14

4) Juho Virtanen 5+6=11

5) Vili Laitinen 1+9=10

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Tomi Palo on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä kolmantena.

– Kiekko-Vantaan Tomi Purmola on Mestiksen maalipörssissä kolmantena.

– Kiekko-Vantaan Erkka Seppälä on seitsemän pisteen päässä 100 tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä.

Mestis