Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Maajoukkuetauko on ohi – Kiekko-Vantaa matkustaa Ketterän vieraaksi

15.11.2022

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraaksi.

Marraskuun maajoukkuetauko on ohi ja nyt on aika taistella jälleen pisteistä.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä iskevät yhteen keskiviikkona Imatran OmaSp Areenalla. Haaste on  kovimpia tässä sarjassa, joten parasta pitää laittaa pöytään.

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä ja saalistanut 16 ottelusta 29 pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelusta kaksi ja kerännyt kolmesta pisteistä. Ennen taukoa Lohi kaatoi kotonaan KeuPa HT:n maalein 6–4. 

Kiekko-Vantaa on pelannut hyvän alkukauden, mutta pelin täytyy kehittyä. Puolustuspelaaminen oli jo parempaa ennen taukoa, mutta ennen kaikkea sitä täytyy vielä petrata.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Tomi Purmola, joka on takonut 16 ottelussa tehot 10+6=16. Purmola on Mestiksen pistepörssissä kuudentena ja maalipörssissä toisena.

– Haaste on kova. Ketterä on laadukas joukkue tälläkin kaudella. Lähdetään oma peli edellä ja omilla vahvuuksilla voittamaan. Vastassa on tosi kurinalainen ja tiiviisti puolustava joukkue, jossa on paljon taitoa hyökkäyssuuntaan. Meidän täytyy olla fiksuja ja huolellisia, mutta samaan aikaan raikkaita ja rohkeita, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Vastustaja tutuksi

Imatran Ketterä on sarjassa kolmantena ja raapinut 13 ottelussa 29 paunaa. Ketterä oli 10 ottelun mittaisessa voittoputkessa, mutta tuo putki katkesi viimeisessä pelissä ennen maajoukkuetaukoa.

Hallitseva mestari on tälläkin kaudella erittäin laadukas joukkue ja täynnä nimimiehiä. Suurimpiin mestarisuosikkeihin myös nyt kuuluvan ryhmän avainpelaajia ovat muun muassa Santeri Lipiäinen, Valtteri Jeskanen, Santeri Salmela, Yegor Shekhovtsov, Jere Vertanen, Elmeri Kaksonen, Anton Stråka, Jesse Liuksiala ja kultakypärä Henry Karjalainen.

Ketterä voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Tikkurilassa maalein 0–4, joten Kiekko-Vantaalla on nyt revanssin paikka.

Ketterä–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Imatran OmaSp Areenalla. Ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#9 Leevi Kannisto, K-Vantaa

– Työteliäs laitahyökkääjä pelaa ensimmäisen ottelunsa lohipaidassa. Teki viime kaudella uran ensimmäisen hattutemppunsa nimenomaan Imatralla Ketterän verkkoon.

#63 Jere Vertanen, Ketterä

– Viime kaudella iski huipputehot Ketterässä ja debytoi myös Liigassa. Hyvä kiekollinen pakki ja laadukas ylivoimapelaaja.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Tomi Purmola 10+6=16

2) Jaakko Kuusisto 7+9=16

3) Emil Oksanen 6+7=13

4) Olli Maansaari 6+6=12

5) Erkka Seppälä 2+10=12

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Henry Karjalainen 4+10=14

2) Jarkko Harjula 3+8=11

3) Anton Stråka 1+9=10

4) Yegor Chizhikov 3+6=9

5) Yegor Shekhovtsov 4+4=8

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 17 kertaa. Voitot näistä ovat 10–7 Ketterälle.

– Kiekko-Vantaan Olli Maansaari ja Jasper Matilainen ovat kolmen ottelun mittaisissa pisteputkissa.

– Kiekko-Vantaan Tomi Purmola on Mestiksen maalipörssissä toisena ja pistepörssissä kuudentena.

Mestis