Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Lauantaina Myyrmäessä panoksena puolivälieräpaikka

02.09.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Myyrmäessä naantalilaisen kakkosdivisioonajoukkueen VG-62:n. Kiekko tippuu jäähän Myyrmäen jäähallissa klo 16.50.

Kiekko-Vantaa tarvinnee lauantaina vähintään pisteen edetäkseen seurahistoriassa toista kertaa Suomen Cupin puolivälieriin.

Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona vahvan avauserän siivittämänä Forssan Palloseuran vieraskaukalossa maalein 3–1. Vantaalaisten maaleista vastasivat Tomi Purmola, Matias Laaksonen ja Kristjan Kombe.

Kiekko-Vantaan leirissä lähestytään lauantain peliä oman tekemisen kautta.

– Ainut tavoite huomiselle on ottaa puolivälieräpaikka. Meillä fokus on omassa tekemisessä, lähdetään työstämään harjoiteltuja asioita ja siirretään ne peliin. Sitä kautta tulosta tulee, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaan puolustaja Joonas Pohjasmäki oli perjantain peliä edeltävissä harjoituksissa hyvällä tuulella.

– Preseason on sujunut hyvin, ollaan menty kovaa ja peli kehittyy. Innolla odotan huomista peliä. Pelaamisen takia tätä hommaa tehdään ja mukavaa, että panosta on huomisella. Vastustaja tulee varmasti kovaa ja haluaa Mestis-jengin päänahkaa. Meidän pitää pelata omaa hyvää peliä alusta saakka.

Naantalin VG-62 on vieraampi vastustaja lohipaidoille. VG-62 pelasi Suomi-sarjassa vielä 2017–18 kaudella. Sen jälkeen seura on pelannut kakkosdivisioonaa hyvällä menestyksellä. Viime kaudella se ylsi Suomi-sarjan karsintoihin, mutta paukut eivät sarjanousuun asti riittäneet.

VG-62 kaatoi ensimmäisellä kierroksella Valkeakosken Kiekko-Ahmat jatkoerässä. Toisella kierroksella VG-62 yllätti Suomi-sarjajoukkue Karhu HT:n ja kukisti myös espoolaisen Jäähongan.

VG-62:n nimekkäin pelaaja on kiistatta puolustaja Jarno Pavén, joka muistetaan hyvin Mestiksestä. Pavén oli voittamassa SaPKolle Mestis-mestaruutta 2017. Paven ei kiekkoa pelannut kausina 2018–22, mutta tähdittää nyt VG-62:n alakertaa.

Kiekko-Vantaa–VG-62 lauantaina klo 16.50 Myyrmäen jäähallissa. Liput ovelta 10 euroa ja 7–15-vuotiaat 5 euroa. Kiekko-Vantaan ja EVU:n juniorit ilmaiseksi pelipaita päällä.

Seuraa heitä:

Juuso Fagerström, K-Vantaa

Harjoituskauden paras pistemies on ollut pelistä toiseen erinomainen. Taitava ja älykäs peluri. EVU-kasvatteja ja Myyrmäen omia poikia.

Jarno Paven, VG-62

Palasi pelihommiin tälle kaudelle. Pelannut viisi liigaottelua urallaan. Voitti 2017 keväällä Mestis-mestaruuden SaPKossa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi (harjoitusottelut+Suomen Cup):

1) Juuso Fagerström 3+3=6

2) Matias Laaksonen 3+1=4

3) Kristjan Kombe 2+2=4

4) Tomi Palo 1+3=4

5) Erkka Seppälä 0+4=4

Mestis