Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa tasoittamaan ottelusarjaa Hakametsään

21.03.2023

Kiekko-Vantaalla on pakkovoiton paikka keskiviikkona Hakametsässä.

Kiekko-Vantaa lähtee keskiviikkona tasoittamaan ottelusarjaa Tampereelle. Lohipaidat ovat pakkovoiton edessä jatkaakseen kautta.

Maanantaina ensimmäinen ottelu kääntyi Kooveelle jatkoajalla 2–3. Kiekko-Vantaa pelasi 30 minuuttia hyvää lätkää ja sillä oli paikat tappaa peli kahden ensimmäisen erän aikana. Koovee nousi lopussa ilman maalivahtia tasoihin ja voitti lopulta jatkoajalla.

Kiekko-Vantaan molemmista maaleista pudotuspeliavauksessa vastasi HIFK:sta lainalla oleva Los Angeles Kingsin varaus Otto Salin. Kooveelta maaliverkkoa heiluttivat Emil Järventie, Santtu Hakanen ja jatkoajalla pelin ratkaissut Jesse Pelamo.

On sanomattakin selvää, että Kiekko-Vantaan täytyy parantaa paljon maanantaista jos se haluaa jatkaa kauttaan. Jäähyaitoista tulee myös pysyä pois, vaikka alivoima onkin viime aikoina ollut viimeisen seitsemän pelin otannalla sarjan parasta.

Koovee puolestaan pelasi nousujohteisen pelin maanantaina ja toisen erän viimeisillä sekunneilla tullut kavennus toi sen peliin mukaan. Eilinen voitto oli Kooveen seurahistorian ensimmäinen pudotuspeleissä.

Puolivälieräpaikkaan tarvitaan kaksi voittoa eli Kooveella on ensimmäinen ottelupallo ja Kiekko-Vantaa puolestaan tarvitsee voiton viedäkseen ratkaisun torstaille Tikkurilaan.

– Lähdetään voittamaan peli ja parantamaan eilisestä. Paljon oli meillä paikkoja ja peli olisi pitänyt paketoida siihen ensimmäiseen kahteen erään. Puolustimme sitten loppujen lopuksi aika huonosti ja annettiin halvalla vastustajalle maalit. Kasvojen pesun paikka on huomenna ja vain voitto kelpaa. Meidän pitää puolustaa paremmin ja paikoista pitää laittaa kiekkoa sisään, Kiekko-Vantaan hyökkääjä Jaakko Kuusisto kertoo. 

Koovee–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Hakametsän jäähallissa klo 18.30.

Seuraa heitä:

#86 Kasper Halttunen, K-Vantaa

– Tulevan kesän NHL-varauksia. Neljän ottelun pisteputkessa. Omaa erinomaisen laukauksen.

#12 Jesse Pelamo, Koovee

– Ratkaisi game 1:sen jatkoajalla. Kokenut sentteri ja tyylikäs pelintekijä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Otto Salin 2+0=2

2) Jaakko Kuusisto 0+1=1

3) Kasper Halttunen 0+1=1

Kooveen sisäinen pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Okko Kangasniemi 0+2=2

2) Jesse Pelamo 1+0=1

3) Emil Järventie 1+0=1

 

Mestis