Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa ryöstöretkelle Kokkolaan

09.02.2023

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina Kokkolan Hermeksen vieraaksi.

Taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu perjantaina Kokkolassa, jossa Hermes ja Kiekko-Vantaa iskevät yhteen. Jaossa on äärimmäisen tärkeät pisteet, kun runkosarja lähestyy loppusuoraa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 39 ottelusta 54 pistettä. Matkaa suoraan pleijaripaikkaan on yhdeksän pistettä. Sijat 7–10 on tällä hetkellä kahden pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Viime perjantaina lohipaidat kaatoivat kotona Joensuun Kiekko-Pojat maalein 6–4. Vantaalaisten maaleista vastasivat Nikke Kettukangas, Tomi Purmola (2+0), Roope Elimäki (2+0) ja Jaakko Kuusisto.

Perjantaina vaaditaan jälleen joukkueelta parasta pöytään, mikäli Kokkolasta haluaa pisteitä ottaa.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Emil Oksanen, joka on Mestiksen maalipörssissä toisena ja pistepörssissä yhdeksäntenä. Sisäisessä pistepörssissä viiden parhaan joukkoon mahtuvat lisäksi Tomi Purmola, Jaakko Kuusisto, HPK:ssa lainalla siirtorajalle saakka oleva Erkka Seppälä ja Roope Elimäki.

Sairaslista on saatu lähes tyhjäksi, sillä nyt myös Juuso Fagerström on jälleen pelikuntoinen. Keskushyökkääjä Jimi Rönkkönen on edelleen sivussa loukkaantumisen takia. 

Vastustaja tutuksi

Kokkolan Hermes on sarjassa viidentenä ja saalistanut 37 ottelusta 65 pistettä. Matkaa kotietuun oikeuttavaan top4-sijoitukseen on neljä pistettä.

Hermes on seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa ennen torstain IPK-vierasotteluaan. Tuukka Poikosen luotsaama Hermes on voittanut viidestä edellisestä ottelusta neljä.

Viime viikolla Hermes kaatoi kotonaan keskiviikkona Hokin maalein 5–2, hävisi perjantaina kotona rankkareilla Zemgalelle 3–4 ja otti lauantaina 2–1-jatkoaikavoiton latvialaisvieraista.

Hermes on laadukas joukkue, joka puolustaa erityisen laadukkaasti. Hermeksen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahtikaksikko Niklas Kokko & Kristian Tamminen, pakiston Eemeli Ylitalo, Aapo Ahola, Ernests Osenieks ja hyökkäyksen Aleksi Antti-Roiko, Eppu Karuvaara, Oskari Kalajanniska ja tshekkivahvistus Jonas Peterek.

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ennen tätä. Lokakuussa Hermes haki Vantaalta voiton 0–4-lukemin. Marraskuussa Kokkolassa Hermes voitti rankkareilla 2–3. Nyt on siis revanssin paikka.

– Pitkä matkustaminen luo omat haasteensa varmasti. Kova kotijoukkue vastassa mikä puolustaa tunnollisesti ja he ovat päästäneet vähän maaleja läpi kauden. Meidän pitää löytää keinot hyökkäyspäässä päästä ytimeen ja puolustuspelin on otettava steppejä eteenpäin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Hermes–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Kokkolan jäähallissa. Ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#75 Jaakko Kuusisto, K-Vantaa

– Hyvää kautta pelaava laituri on takonut 17 maalia. Kovaa taistelua ja verkot tötterölle. Sitä on odotettavissa myös Kokkolassa perjantaina.

#44 Aapo Ahola, Hermes

– Viime kaudella lohipaidassa pakitellut Ahola valittiin viime viikon parhaaksi Mestis-pelaajaksi. Taitava kiekollinen pakki.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 20+17=37

2) Tomi Purmola 16+20=36

3) Jaakko Kuusisto 17+14=31

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Roope Elimäki 8+12=20

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Aleksi Antti-Roiko 15+26=41

2) Eppu Karuvaara 14+16=30

3) Oskari Kalajanniska 10+19=29

4) Jonas Peterek 13+14=27

5) Aapo Ahola 5+22=27

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Olli Maansaari lähtee perjantai-iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan paras pistemies Emil Oksanen on Mestiksen pistepörssissä yhdeksäntenä ja maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

– Kiekko-Vantaan Tomi Palo on tulokkaiden pistepörssissä kolmantena ja Juuso Fagerström viidentenä.

Mestis