Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa ryöstöretkelle Heinolan betoniin

23.02.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina vieraskaukalossa Heinolan Peliitat.

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina Heinolan Peliittojen vieraaksi kuuluisaan betoniin. Jaossa on äärimmäisen tärkeät sarjapisteet.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 43 ottelusta kasaan 60 pistettä. Matkaa suoraan puolivälieräpaikkaan on 11 paunaa.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Keskiviikkona lohipaidat taipuivat hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän vieraana 1–2-lukemin. Kiekko-Vantaan maalista vastasi Jaakko Kuusisto ja tolppien välissä Samuli Tervo oli jälleen maaginen.

Perjantaina Kiekko-Vantaa tarvitsee nappiesityksen jokaisella osa-alueella. Omassa päässä pitää puolustaa jämäkästi ja hyökkäyspäässä löytää keinot murtautua ytimeen.

– Lähdetään voittamaan. Jalkaa liikkeelle ja ollaan valmiita kamppailemaan. Omissa terävät iskut ja hyökkäyspäässä laitetaan paikoista sisään, Tomi Purmola kertoo. 

Vastustaja tutuksi

Heinolan Peliitat on sarjassa sijalla 12 ja saalistanut 45 ottelusta kasaan 42 pistettä. Matkaa pudotuspeliviivaan on 13 pistettä. Karsinnat välttääkseen Hannes Hyvösen luotsaaman joukkueen pitäisi jättää kaksi suomalaista joukkuetta taakseen. Hokki on nyt sijalla 11 ja kuusi pistettä on matkaa kuiville.

Omistajauutisillaan viime aikoina kohahduttanut Peliitat on kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viidestä edellisestä ottelusta se on voittanut kaksi.

Keskiviikkona Peliitat kärsi kotonaan 1–2-tappion KeuPa HT:lle. Peliitat on ollut tällä kaudella varsin haastava joukkue lähes kenelle tahansa kotikaukalossaan.

Peliittojen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa ykköstorjuja Riku Räihä, puolustuksen Matias Lentämäki sekä hyökkäyksen Markus Lahtinen, Jukuri-laina Nikita Krivokrasov ja kultakypärä Niklas Virtanen.

Peliitoillakin oli liikennettä siirtorajalla, kun kippari Juuso Arola lähti SaiPaan ja Alexander Forslund palasi Pelicansiin. Sisään tuli Kiekko-Vantaan U20-joukkueessa pääosin pelannut puolustaja Jimi Enckell.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet kaksi kertaa. Voitot näistä on tasan 1–1.

Peliitat–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Heinolan jäähallissa.

Seuraa heitä:

#23 Jimi Rönkkönen, K-Vantaa

– Taitava ja juonikas pelintekijä on palannut pirteästi kaukaloon. Hyvä pelisilmä ja hyökkäyspään taidot.

#20 Markus Lahtinen, Peliitat

– Palasi kokoonpanoon keskiviikkona pitkän tauon jälkeen. Tärkeä joukkuepelaaja, jolta löytyy taidot laittaa lötää pussiin.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 22+18=40

2) Tomi Purmola 17+22=39

3) Jaakko Kuusisto 19+16=35

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Roope Elimäki 8+13=21

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Niklas Virtanen 18+13=31

2) Juuso Arola 9+15=24

3) Konsta Jaakola 5+18=23

4) Alexander Forslund 5+17=22

5) Martynas Grinius 9+12=21

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Tomi Palo on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä neljäntenä.

– Kiekko-Vantaa on voittanut viimeksi Heinolassa varsinaisella peliajalla kauden 2020–21 pudotuspelien villi kortti -kierroksella 1.4.2021.

– Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto on päässyt pisteille viidestä edellisestä ottelusta neljässä.

Mestis