Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa ryöstöretkelle Forssaan

27.09.2022

Kuva: Juha Alamäki

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona FPS:n vieraaksi Forssaan. Lohipaidat janoavat kauden kolmannesta ottelusta kolmatta perättäistä voittoa, mutta tason täytyy nousta viime pelistä.

Kiekko-Vantaa kaatoi viime viikolla sarja-avauksessa Tikkurilan Areenalla KeuPan maalein 6–5 ja lauantaina Lohi haki Kooveen vieraana 6–2-voiton. Onnistumisia tuli hyökkäyspäässä laajalla rintamalla, mutta kovinta jälkeä takoi maestro Erkka Seppälän johtama tehonyrkki.

Sarjassa toisena olevan Kiekko-Vantaan täytyy saada omasta pelistä kiinni heti alusta saakka, työmoraalin on oltava tapissa, puolustamisen oltava tiivistä ja paikoista iskeä samalla tehokkuudella mitä viime viikolla.

– Halutaan aktiivisempi Kiekko-Vantaa mitä edellisessä pelissä lauantaina. Puolustuspelin kivet ja raamit mitä luotu, niin ne täytyy olla kunnossa, niin voidaan hyökätä hyvin. FPS on ilkeä takiaisjoukkue, ei jätä tilanteita kesken ja tekee kaiken voittaakseen. Kamppailuvaade tulee olemaan kovempi mitä Tampereella ja saadaan kääntää sekä vääntää aika paljon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Tomi Purmola, joka on iskenyt kahteen otteluun tehot 3+2.

Vastustaja tutuksi

Sarjataulukosta neljänneltä sijalta löytyvä FPS aloitti Mestiksen runkosarjan viime viikolla voitolla ja tappiolla. Asko Rantasen luotsaama ryhmä kaatoi sarja-avauksessa Peliitat maalein 4–0 perjantaina, mutta kokivat kotiavauksessa lauantaina 3–4-tappion TUTO:lle.

FPS on sitkeä ja kovasti töitä tekevä joukkue, joka puree kyllä nilkasta jos siihen antaa mahdollisuuden. Viime kaudella välieriin edennyt FPS menetti kesällä suurimmat tähdet. Uusille tuloksentekijöille ja vastuunkantajille on nyt tilausta.

FPS:lta kultakypärää kantaa ykkössentteriksi hankittu tshekkihyökkääjä Michal Kvasnica, joka on saalistanut kahteen otteluun tehot 2+1.

FPS–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Tikkurilan Areenalla klo 18.30. Ottelun näet C Moresta.

Seuraa heitä:

#20 Olli Maansaari, K-Vantaa

Luottosentteri teki kaksi maalia Kooveen verkkoon. Tärkeä ja monikäyttöinen peluri.

#17 Mika Huhtasalo, FPS

Porilaisella hyökkääjällä on hyvä laukaus ja hän on vaarallinen peluri hyökkäysalueella.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Tomi Purmola 3+2=5

2) Erkka Seppälä 1+3=4

3) Tomi Palo 1+2=3

4) Jaakko Kuusisto 1+2=3

5) Leevi Teissala 1+2=3

FPS:n sisäinen pistepörssi:

1) Michal Kvasnica 2+1=3

2) Eetu Moberg 2+0=2

3) Miku Ronkainen 0+2=2

4) Joona Tala 0+2=2

5) Topi Hägg 1+0=1

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa voitti lähes kauden vuoden tauon jälkeen Forssassa elokuun lopulla, kun se kaatoi Palloseuran Suomen Cupin ottelussa 3–1.

– FPS voitti viime kaudella kaikki joukkueiden neljä keskinäistä kohtaamista ja Kiekko-Vantaa sai näistä peleistä ainoastaan pisteen.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Tomi Purmola on tehnyt jo tässä vaiheessa enemmän maaleja kuin viime kaudella yhteensä.

Mestis