Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa matkustaa tiistaina TUTO:n vieraaksi

12.12.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina Rajupaja Areenalla Mestiksen El Clasicossa TUTO:n.

Alkuperäiset ja yhtäjaksoisesti Mestistä sen perustamisesta saakka tahkonneet Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen Kupittaan tiistai-illassa. Odotettavissa on kuuma ja kova kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä ja saalistanut 25 ottelusta 40 pistettä. Viidestä edellisestä ottelusta lohipaidat ovat voittaneet kaksi.

Sitkeästä flunssa-aallosta kärsivä Kiekko-Vantaa palasi kolmen tappiollisen pelin jälkeen takaisin voittojen tielle kaatamalla poikkeuksellisesti Myyrmäessä pelatussa ottelussa Kajaanin Hokin maalein 4–3 voittolaukauskilpailun jälkeen. Lohipaitojen maaleista vastasivat Tomi Purmola, Oliver Tuhkanen ja Emil Oksanen. Rankkarit upotti Tomi Purmola ja Juuso Fagerström. Maalissa Samuli Tervo oli erinomainen. 

Kiekko-Vantaan täytyy tiistaina pystyä puolustamaan tiiviisti, pelaamaan yhtenäisesti joukkueena ja iskemään paikoista tarvittavat maalit. Kaikki laitetaan likoon ja pelataan hyvin joukkueena.

– Lähdetään fiksusti pelaamaan ja kanavoidaan energia oikeisiin asioihin. Voi olla, että vajaalla kokoonpanolla ollaan liikenteessä. TUTO on parantanut peliään, puolustuspelaaminen on mennyt heillä eteenpäin ja ylivoima on herännyt henkiin. TUTO:lla on paljon taitavia pelaajia. Meidän pitää olla kärsivällisiä, syödä heidän vahvuudet pois ja erikoistilanteissa olla parhaimmillaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Vastustaja tutuksi

TUTO on sarjassa sijalla 10 ja kerännyt 22 ottelusta 30 pistettä. Hermanni Vidmanin luotsaama joukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kolme.

Keskiviikkona se koki 3–4-jatkoaikatappion Joensuun Kiekko-Pojille ja lauantaina se kaatoi Peliitat selvin 6–2-lukemin.

TUTO:lla on taitava ja kilpailukykyinen joukkue tähän sarjaan. Kärkiyksilöitä ovat muun muassa puolustuksen Mikke Levo sekä Arturs Andzans ja hyökkäyksen Roope Ranta, Robin Colomban, Valtteri Virtanen, Leevi Lemberg ja HIFK-laina Leevi Teissala.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa: TUTO voitti lokakuun lopussa Kupittaalla 6–1, mutta Lohi otti revanssin marraskuun lopulla Tikkurilassa 4–2.

TUTO–Kiekko-Vantaa tiistaina klo 18.30 Rajupaja Areenalla. Ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#2 Emil Oksanen, K-Vantaa

– Ollut viime aikoina joukkueen tehokkain hyökkääjä. Viiteen edelliseen otteluun tehot 3+4. Taitava rightin laituri, jolta löytyy eväät vieläkin kovempaan pistetehtailuun.

#9 Valtteri Virtanen, TUTO

– TUTO:n oma kasvatti on pelannut tykkikautta ja lyönyt läpi. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa teki kaksi maalia.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Kuusisto 11+11=22

2) Emil Oksanen 9+11=20

3) Erkka Seppälä 2+18=20

4) Tomi Purmola 12+7=19

5) Juuso Fagerström 2+12=14

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Roope Ranta 5+19=24

2) Robin Colomban 6+14=20

3) Valtteri Virtanen 6+12=18

4) Leevi Lemberg 9+5=14

5) Mikke Levo 3+11=14

Tiesitkö?

– Nikke Kettukankaan seuraava ottelu on 300.runkosarjapeli Mestiksessä.

– Samuli Tervo on Mestiksen torjuntatilaston kasi prosentilla 90,68.

– Juuso Fagerström on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä kolmantena.

Mestis