Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa matkustaa IPK:n vieraaksi

16.03.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina vieraskaukalossa Iisalmen Peli-Karhut.

Kiekko-Vantaa ja IPK iskevät yhteen perjantaina Iisalmessa. Odotettavissa on kuuma kamppailu sarjapisteistä, sillä molemmilla riittää vielä panosta.

Lohipaidat taistelevat runkosarjan viimeisenä viikonloppuna kotiedusta villi kortti -kierroksille. Edessä on runkosarjan viimeinen vieraskiertue. Vastassa perjantaina on IPK ja lauantaina Joensuun Kiekko-Pojat.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 50 ottelusta kasaan 72 pistettä. Takana Koovee on samoissa pisteissä huonommalla maalierolla.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Keskiviikkona Lohi kärsi vieraskaukalossa 3–6-tappion KeuPalle. Ottelu oli tasainen maalin peli. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Emil Oksanen, Joonas Rinnetmäki ja Otto Salin.

Kiekko-Vantaan täytyy parantaa erityisesti puolustuspelaamistaan keskiviikolta.

– Viimeinen pitkä reissu runkosarjassa ja hyvillä mielin lähdetään taistelemaan pisteistä. Paljon pitää parantaa keskiviikosta ja tiedetään kyllä mihin pystytään. Koitetaan saada niitä juttuja fiksattua mitkä mättää, Kiekko-Vantaan Oliver Tuhkanen kertoo.

Vastustaja tutuksi

IPK on sarjassa kuudentena ja saalistanut 50 ottelusta kasaan 84 paunaa. IPK:lla on matkaa kotietuun oikeuttavaan kuudenteen sijaan vain piste.

IPK:lle viime viikko oli heikko ja se jäi ilman pisteitä Etelä-Suomen kiertueella ja kerran kotikaukalossaan. Keskiviikkona se palasi voittojen tielle kaadettuaan Kooveen vieraskaukalossa maalein 5–1 ja varmisti puolivälieräpaikkansa.

IPK on laadukas joukkue tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Eetu Randelin, pakiston Alexander Cotton sekä Otto Huttunen ja hyökkäyksen terävimmät syömähampaat Ville Sippala, Atte Karppinen, Kalle Matikainen, Veikka Halonen ja Nicolas Werbik.

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Voitot ovat 1–2 IPK:lle. Viime viikolla Kiekko-Vantaa kaatoi Peli-Karhut 5–2-lukemin hienolla päätöserän pelillä.

IPK–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Iisalmen jäähallissa. Ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#44 Otto Salin, K-Vantaa

– HIFK-puolustaja tuli hienosti sisään lohipaitaan ja teki tehot 1+1 debyytissään. Taitava kiekollinen puolustaja.

#28 Alexander Cotton, IPK

– Taitava kiekollinen pakki on nakuttanut 44 paunaa tällä kaudella. Kanadalainen on pakkien pistepörssissä neljäntenä Mestiksessä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 28+21=49

2) Tomi Purmola 19+25=44

3) Jaakko Kuusisto 19+21=40

4) Roope Elimäki 13+17=30

5) Erkka Seppälä 4+21=25

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Ville Sippala 21+25=46

2) Alexander Cotton 11+33=44

3) Veikka Halonen 18+24=42

4) Nicolas Werbik 19+18=37

5) Kalle Matikainen 10+22=32

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 23 kertaa. Voitot näistä ovat 12–11 Kiekko-Vantaalle.

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on maalipörssin kolmantena Mestiksessä.

– Kiekko-Vantaan Tomi Palo on tulokkaiden pistepörssissä neljäntenä, Jasper Matilainen viidentenä ja Juuso Fagerström yhdeksäntenä.

Mestis