Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa matkustaa Hermeksen vieraaksi revanssi mielessä

03.11.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina vieraskaukalossa Kokkolan Hermeksen.

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina Kokkolan Hermeksen vieraaksi kärkipään kamppailuun. Jaossa on tärkeät pisteet ja Lohen täytyy laittaa parasta pöytään.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä ja saalistanut 14 ottelusta 25 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on seitsemän pistettä. Sijat 2–5 ovat sen sijaan kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaa palasi kahden tappiollisen pelin jälkeen voittojen tielle keskiviikkona kaatamalla kotikaukalossa Peliitat maalein 3–0. Lohen maaleista vastasivat Mikael Menna, Jaakko Kuusisto ja Olli Maansaari. Maalissa Samuli Tervo torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Kiekko-Vantaa puolusti keskiviikkona tiiviimmin joukkueena ja siitä on hyvä jatkaa. Hyökkäyspeli on ollut läpi alkukauden raikasta ja perjantaina Kokkolassa onkin löydettävä keinot murtaa Hermeksen vahva puolustus.

Kiekko-Vantaalta kultakypärää kantaa Jaakko Kuusisto. Paras maalintekijä on puolestaan Mestiksen maalipörssin jaettu kakkonen Tomi Purmola.

Vastustaja tutuksi

Kokkolan Hermes on sarjassa neljäntenä ja kerännyt 12 ottelusta 26 pistettä. Hermes on päästänyt toiseksi vähiten maaleja ja puolustanut läpi alkukauden erittäin hyvin. Lisäksi heidän maalivahdit, Kärppä-laina Niklas Kokko ja kuukauden pelaajaksi valittu Kristian Tamminen ovat olleet iskussa.

Hermes on viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Edellisen ottelun se pelasi viime lauantaina ja kaatoi tuolloin Hokin yli 2000 silmäparin edessä ilmaisottelussa 6–2.

Hermes voitti Kiekko-Vantaan reilu viikko takaperin Tikkurilan Areenalla maalein 0–4. Lohi hallitsi kamppailua, mutta jätti omat tonttinsa käyttämättä.

Hermeksen avainpelaajia hyvän maalivahtiduon ohella ovat muun muassa Aapo Ahola, Eemeli Ylitalo, Jonas Peterek, Oskari Kalajanniska ja kultakypärää kantava Kärppä-laina Aleksi Antti-Roiko.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa haki voitot ja täydet kuusi pistettä Kokolassa. Keskinäiset ottelut menivät viime kaudella Lohelle 3–1.

Hermes–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Kokkolan jäähallissa. Ottelun näet C Moresta.

Valmennuksen kommentit

"Meidän pitää jatkaa siitä mihin keskiviikkona jäätiin ja parantaa siitä vielä. Tehdään viisikkona yhdessä hommia laadukkaasti kahteen suuntaan ja pienet asiat puolustamisessa, ettei jätetä tilanteita vajaaksi ja ollaan kiekolla tylyjä. Pyritään pitämään kiekkoa hyökkäysalueella ja luomaan laatupaikkoja, ajamaan maalille. Hermes puolustaa hyvin ja kääntää peliä nopeasti. Me ei voida puolikkaalla hyökkäyspelillä antaa vastustajalle sen aseita käyttöön. Kiekottomana pitää olla hommissa ja tila ansaita. Pitkä matkustaminen edessä, niin valmistautuminen on tärkeä ja se on aina yhtä tärkeä onko räntäsade marraskuussa vai huhtikuussa kun aurinko paistaa." – Janne Tuunanen 

Seuraa heitä:

#81 Mikael Menna, K-Vantaa

– Tunnollinen kahden suunnan sentteri pelaa hyvää lätkää ja on muodostanut tärkeän kaksikon Jasper Matilaisen kanssa. Iski voittomaalin keskiviikkona.

#44 Aapo Ahola, Hermes

– Viime kaudella Kiekko-Vantaassa pelannut kiekollinen puolustaja on ollut viime peleissä tehokas. Isoimmat vahvuudet ylivoimassa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Kuusisto 6+9=15

2) Tomi Purmola 8+5=13

3) Emil Oksanen 6+6=12

4) Erkka Seppälä 2+10=12

5) Olli Maansaari 5+5=10

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Aleksi Antti-Roiko 6+10=16

2) Eppu Karuvaara 5+6=11

3) Topias Liljamo 3+5=8

4) Aapo Ahola 1+7=8

5) Jonas Peterek 4+3=7

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Jaakko Kuusisto on Mestiksen pistepörssissä kuudentena.

– Kiekko-Vantaan Oliver Tuhkanen on pakkien pistepörssissä neljäntenä.

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on pelannut kymmenen ottelua ja jäänyt ilman tehopisteitä vain kahdessa ottelussa.

Mestis