Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa matkustaa FPS:n vieraaksi

06.01.2023

Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina Forssan Palloseuran vieraaksi.

Kiekko-Vantaa ja Forssan Palloseura iskevät yhteen lauantaina. Odotettavissa on kova kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena ja saalistanut 31 ottelusta 49 pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi.

Tiistaina Kiekko-Vantaa otti tyylikkään 4–1-voiton kotonaan Zemgalesta, mutta keskiviikkona koki puolestaan Zemgalea vastaan 0–1-tappion.

On sanomattakin selvää, että Kiekko-Vantaan täytyy parantaa paljon keskiviikosta. Työmoraali on saatava taas korkealle, jalat liikkeelle ja kiekko liikkeelle. Omat vahvuudet esille, tiivis puolustuspelaaminen ja kiekkoa vastustajan reppuun.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Emil Oksanen, joka on iskenyt 24 ottelussa tehot 15+13=28. Viiden parhaan pistemiehen joukkoon yltävät myös Jaakko Kuusisto, Tomi Purmola, HPK:ssa lainalla oleva Erkka Seppälä ja hienoa tulokaskautta pelaava Juuso Fagerström.

– Forssa ei ole ikinä helppo paikka pelata. Valmistautuminen pitää tehdä huolella ja työmoraalin oltava tapissa. Jos tekee asiat ok, niin kuin keskiviikkona, niin se ei riitä. Meidän pitää laittaa itsemme likoon joka kerta täysillä. Yhtään lomalaista ei voi olla kentällä. Pyritään tekemään vastustajan peli mahdollisimman hankalaksi ja sitä kautta saadaan oma kiekollinen peli rullaamaan, Kiekko-Vantaan valmentaja Janne Tuunanen sanoo.

HIFK:n riveissä Spengler Cupissa pelannut puolustaja Mico Luoto palasi Kiekko-Vantaan vahvuuteen perjantaina. Luoto on lainalla lohinutussa ainakin siirtorajalle saakka. 

Vastustaja tutuksi

Forssan Palloseura on sarjassa viimeisenä ja raapinut 29 ottelusta kasaan 22 pistettä. Viime kaudella välieriin yltänyt FPS on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan yhden. Se on neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Asko Rantasen luotsaama FPS on todella työteliäs nippu, joka ei anna ikinä periksi. Tällä viikolla se on pelannut kaksi ottelua: tiistaina FPS kärsi 2–4-tappion Hokin vieraana ja keskiviikkona 1–5-tappion IPK:lle.

FPS:n paras pistemies on vauhdikas ja vaarallinen laitahyökkääjä Miku Ronkainen. Joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat lisäksi myös ykköstorjuja Petrus Lintonen, pakiston Joona Vainio sekä Zack Malik ja hyökkäyksen Mika Huhtasalo, Eppu Varjamo ja tshekkisentteri Michal Kvasnica.

Kiekko-Vantaa ja FPS ovat kohdanneet kaksi kertaa tällä kaudella runkosarjassa: syyskuun lopulla Lohi haki Forssasta 5–1-voiton ja lokakuun lopussa Tikkurilassa Kiekko-Vantaa takoi taululle 9–3-lukemat.

FPS–Kiekko-Vantaa lauantaina klo 17 Forssan jäähallissa. Paikan päälle lähtee noin 30 Kiekko-Vantaan fania. Voit seurata ottelua myös C Moresta.

Seuraa heitä:

#44 Atso Lehtinen, K-Vantaa

Kohtaa viime kauden seuransa. Pelaa isoja minuutteja Lohen alakerrassa. Sarjan parhaita yleispuolustajia.

#45 Joona Vainio, FPS

FPS:n ykköspakki pelaa isoja minuutteja ja on ollut myös tehokas. Puolustaa jämäkästi ja liikkuu hyvin.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 15+13=28

2) Jaakko Kuusisto 14+14=28

3) Tomi Purmola 13+15=28

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Juuso Fagerström 2+14=16

FPS:n sisäinen pistepörssi:

1) Miku Ronkainen 9+13=22

2) Michal Kvasnica 9+12=21

3) Mika Huhtasalo 11+3=14

4) Konsta Keteli 4+10=14

5) Eppu Varjamo 2+10=12

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on Mestiksen maalipörssissä toisena.

– Kiekko-Vantaan Samuli Tervo on torjuntatilaston seiska.

– Kiekko-Vantaan Juuso Fagerström on tulokkaiden pistepörssissä kolmantena.

Mestis