Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa kääntämään kurssia vieraskiertueelle

12.01.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Kajaanin jäähallissa Hokin.

Kiekko-Vantaa matkustaa viikonloppuna vieraskiertueelle, jossa se kohtaa Kajaanin Hokin ja Iisalmen Peli-Karhut.

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä ja saalistanut 33 ottelusta 49 pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä vain yhden ja se on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa.

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona katkeran 4–5-tappion kotonaan Forssan Palloseuralle. Lohipaitojen maaleista vastasivat Jimi Rönkkönen (1+1), Joonas Rinnetmäki, Jasper Matilainen sekä Emil Oksanen (1+1).

Kiekko-Vantaan täytyy parantaa ihan jokaisella osa-alueella ja ennen kaikkea puolustaa paremmin. Kolmea edellistä kamppailua se on hallinnut, mutta nimenomaan virheet omissa on maksanut isosti.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Emil Oksanen, joka löytyy Mestiksen pistepörssistä kahdeksannelta sijalta ja maalipörssin kakkospaikalta.

– Surkuttelulla tämä ei parane. Puolustuksen kautta lähdetään pelaamaan kiertueella ja se on ainut oikea tapa. Hokki oli pitkässä voittoputkessa ja on kova joukkue. IPK on sarjan ihan kärkiporukoita. Parasta pitää laittaa pöytään joukkueena, Kiekko-Vantaan kapteeni Roope Elimäki kertoo. 

Vastustaja tutuksi

Kajaanin Hokki on sijalla 11 ja saalistanut 28 ottelusta 35 pistettä. Hankalan alkukauden jälkeen Pasi Räsänen on virittänyt joukkueensa kovaan iskuun ja noussut pudotuspelitaisteluun mukaan.

Hokin peräti seitsemän ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona, kun Joensuun Kiekko-Pojat haki 3–5-vierasvoiton Kajaanista.

Hokki on nimivahva nippu, josta löytyy paljon taitoa. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa Aapo Holtinkoski, Joonas Savolainen, Tuomas Komulainen, Samu Pyykkönen ja vaarallinen maalintekijä Oskari Siiki.

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohipaidat ovat voittaneet molemmat keskinäiset kohtaamiset.

Hokki–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Kajaanin jäähallissa. Ottelua voit seurata C Moresta.

Seuraa heitä:

#91 Joonas Rinnetmäki, K-Vantaa

– Tapulin Tarzan pelasi pirteän pelin keskiviikkona ja teki maalinkin. Jalka liikkuu sähäkästi. Taisteluilmettä vaaditaan myös kiertueella.

#28 Ville-Valtteri Mustonen, Hokki

– Lohipaidastakin tuttu duunarihyökkääjä. Tekee illasta toiseen ison työmäärän joukkueensa eteen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 17+14=31

2) Tomi Purmola 13+17=30

3) Jaakko Kuusisto 15+14=29

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Roope Elimäki 4+12=16

Hokin sisäinen pistepörssi:

1) Tuomas Komulainen 6+28=34

2) Oskari Siiki 14+10=24

3) Aapo Holtinkoski 2+17=19

4) Samu Pyykkönen 8+10=18

5) Janne Jokinen 4+11=15

Mestis