Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät yhteen Tikkurilan lauantai-illan huumassa

21.10.2022

Lauantaina Tikkurilan Areenalla pelataan kärkipään kamppailu, kun sarjassa toisen oleva Kiekko-Vantaa ja kolmantena majaileva Koovee iskevät yhteen.

Kiekko-Vantaa saa Tikkurilan lauantai-illan saunaan vieraaksi Kooveen. Odotettavissa on kuuma kamppailu kahden laadukkaan joukkueen välillä.

– Lauantai-ilta, kärkipeli ja kotipubi, niin mikäs sen parempaa. Koovee pelaa hyvää liikkuvaa lätkää ja siellä on paljon yksilötaitoa. Puolustuspelaaminen korostuu ja omista pitää päästä laadukkaasti pois. Puolustamisen kautta lähdemme ja se luo sen pohjan hyökkäämiselle. Kurinalainen ja tiivis viisikkopuolustaminen, mutta se ei tarkoita että peruutellaan. Sitten kun pitää puolustaa, niin jokainen hoitaa ruutunsa säntillisesti yhteistyöllä. Halutaan olla kotona sellainen vastustaja, että mitään ei täältä saa ilmaiseksi. Halutaan räväkkkä startti huomenna, mikä kantaa läpi ottelun, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena ja saalistanut 10 ottelusta 19 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on kolme pistettä. Lohi on tehnyt eniten maaleja ja päästänyt kolmanneksi eniten maaleja.

Kiekko-Vantaa nappasi torstaina komean 9–3-voiton Forssan Palloseurasta Tomi Purmolan (2+1), Jaakko Kuusiston (2+2), Niclas Tenhovuoren (1+1), Roope Elimäen (1+1), Emil Oksasen (1+1), Olli Maansaaren (1+3) ja Tomi Palon (1+2) maaleilla. Pelissä on kuitenkin paljon parannettavaa.

Kiekko-Vantaan täytyy saada omat vahvuudet: taito ja vauhtilätkä näkyviin heti alusta saakka. Puolustaa tiiviisti ja iskeä paikoista maalit. Kun viisikko on yhtenäinen, puolustaa hyvin, niin silloin myös hyökkää hyvin.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Tomi Purmola, joka on takonut 10 ottelussa tehot 7+5=12.

Vastustaja tutuksi

Koovee on sarjassa kolmantena ja raapinut 11 ottelusta kasaan 17 pistettä. Koovee on tehnyt viidenneksi eniten maaleja ja päästänyt kuudenneksi eniten osumia omiin. Varsinkin kotikaukalossa Koovee on ollut vahva, sillä se on jäänyt vain kerran ilman pisteitä kotiyleisön edessä.

Vasta karsintojen kautta viime kaudella sarjapaikkansa säilyttänyt Koovee on satsannut huomattavasti ja esimerkiksi pelaajabudjetti on tuplattu.

Koovee katkasi tiistaina neljän ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se kaatoi Hakametsässä päätöserän nousulla TUTO:n maalein 4–2. Kooveelta maaliverkkoa heiluttivat Santeri Sillanpää (2+0), Samu Markkula ja Santtu Hakanen. Mestiksen pistepörssiä johtava Kiekko-Vantaan kasvatti Okko Kangasniemi saalisti kolme syöttöpistettä.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtasivat runkosarjan avausviikolla Hakametsässä. Lohi otti tuolloin 6–2-vierasvoiton Tomi Purmolan, Leevi Teissalan, Mikael Mennan, Nikke Kettukankaan ja kahdesti osuneen Olli Maansaaren maaleilla.

Kiekko-Vantaa–Koovee lauantaina klo 17 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput TÄSTÄ.

Seuraa heitä:

#24 Juuso Fagerström, K-Vantaa

– Upeaa tulokaskautta pelaava EVU-kasvatti. Taitava ja nopea peluri. Tulokkaiden pistepörssin kakkonen Tomi Palon jälkeen.

#5 Santeri Airola, Koovee

– Ilveksen lainapakki on Pittsburgh Penguinsin varaama pelaaja. Loukkaantumiset häirinneet viime vuosina kehittymistä. Liikkuu hyvin ja kiekolliset taidot ovat hyvät tälle tasolle.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Tomi Purmola 7+5=12

2) Jaakko Kuusisto 5+7=12

3) Erkka Seppälä 2+9=11

4) Tomi Palo 4+5=9

5) Emil Oksanen 4+5=9

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Okko Kangasniemi 2+11=13

2) Samu Markkula 5+5=10

3) Santeri Sillanpää 4+2=6

4) Oskari Kantola 0+6=6

5) Verneri Metsänen 2+3=5

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan puolustaja Ville Rautiala pelaa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Tomi Purmola on Mestiksen maali- ja pistepörssissä toisena.

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Emil Oksanen on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Mestis