Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa ja Koovee aloittavat pudotuspelikevään Tikkurilassa

19.03.2023

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät yhteen Mestiksen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Puolivälieräpaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtaavat Mestiksen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kuuma ottelusarja starttaa maanantaina Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa oli runkosarjassa kahdeksas ja Koovee yhdeksäs. Joukkueiden keskinäiset ottelut runkosarjassa menivät tasan 2–2. Lohi voitti kaksi ensimmäistä, mutta Koovee kaksi viimeisintä.

Kiekko-Vantaa aloitti kauden erinomaisesti ja lähti joulutauolle sijalta kolme. Tammikuu oli kuitenkin tuloksellisesti vaikea, mutta kurssi käännettiin helmikuussa ja runkosarjan loppu oli varsin parempi. Loukkaantumisten kanssa oikeastaan Kiekko-Vantaa on taiteillut läpi kauden.

Kiekko-Vantaan paras pistemies runkosarjassa oli Emil Oksanen, joka takoi 49 tehopistettä. Sisäisessä pistepörssissä seuraavina tulivat Tomi Purmola, Jaakko Kuusisto, Roope Elimäki ja HPK:ssa lainalla joulutauon jälkeen kiekkoillut Erkka Seppälä.

Kiekko-Vantaa vahvistui runkosarjan lopulla nuorten pelaajien listalla olevilla pelaajilla, kun pakistoon liittyivät Lukon Thomas Grönlund sekä HIFK:n Otto Salin ja hyökkäykseen helsinkiläisseuran Kasper Halttunen. Kolmikko on tullut hienosti sisään Kiekko-Vantaan miehistöön.

Kiekko-Vantaan täytyy pelata fiksusti joukkueena, puolustaa hyvin ja hyökätä tehokkaasti. Pudotuspeleissä maalivahtipeli ja erikoistilanteet korostuvat entisestään. Plaijarit ovat myös hetkessä elämistä. 

Koovee osoitti Kiekko-Vantaan ohella runkosarjassa pystyvänsä haastamaan ja kaatamaan sarjan kärkinippuja.

Kooveella on paljon taitoa ja laadukas ryhmä tähän sarjaan. Lisäksi se on saanut runsaasti pelaaja-apuja läpi kauden yhteistyöseura Tampereen Ilveksestä.

Kooveen runkosarjan paras pistemies oli taitava Kiekko-Vantaan kasvatti Okko Kangasniemi, joka iski 45 paunaa. Seuraavina sisäisessä pistepörssissä tulivat Samu Markkula, Santtu Hakanen, Oskari Kantola ja SaiPaan siirtorajalla Kiekko-Vantaan Atso Lehtisen tavoin siirtynyt Santeri Airola.

Koovee on esiintynyt vain kerran aiemmin Mestiksen pudotuspeleissä. Kaudella 2020–21 se tippui puolivälierissä Ketterälle.

LIPUT MATSIIN:

Maanantaiseen playoff-avaukseen hankit liput TÄSTÄ

Ovet aukeavat klo 17.30. 

Tulethan paikalle ajoissa. Maksuttomia parkkipaikkoja on rajallisesti. 

Kiekko-Vantaan ja EVU:n juniorit ilmaiseksi sisään pelipaita päällä. 

Huomioithan, että tavalliset kausikortit eivät käy pudotuspeleissä. Ruutanat-kausikortti kattaa pudotuspelit. 

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:

24.9.2022 Koovee–K-Vantaa 2–6

22.10.2022 K-Vantaa–Koovee 4–2

30.11.2022 K-Vantaa–Koovee 2–5

2.12.2022 Koovee–K-Vantaa 5–0

Seuraa heitä:

#25 Roope Elimäki, K-Vantaa

– Joukkueen kippari pelaa luotettavasti kahteen suuntaan. Runkosarjan loppupuolella tehoja on tullut myös hyvää tahtia. Maaliskuun kuudessa ottelussa tehot 5+5=10.

#26 Okko Kangasniemi, Koovee

– Taitava ja juonikas hyökkäyspään virtuoosi. Kiekko-Vantaan kasvatti pelasi tehokkaan runkosarjan ja löi itsensä Mestiksessä heti läpi.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 28+21=49

2) Tomi Purmola 19+25=44

3) Jaakko Kuusisto 20+22=42

4) Roope Elimäki 14+19=33

5) Erkka Seppälä 4+21=25

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Okko Kangasniemi 13+32=45

2) Samu Markkula 14+28=42

3) Santtu Hakanen 11+21=32

4) Oskari Kantola 7+18=25

5) Santeri Airola 8+14=22

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtaavat ensimmäistä kertaa Mestiksen pudotuspeleissä.

– K-Vantaan Otto Salin ja Kasper Halttunen ovat kolmen ottelun pisteputkissa.

– Kiekko-Vantaa saalisti runkosarjassa parhaat pisteensä viiteen vuoteen.

 

 

Mestis