Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa ja IPK iskevät yhteen Tikkurilan tiistai-illassa

06.03.2023

Kiekko-Vantaa ja IPK kohtaavat tiistaina Tikkurilan Areenalla.

Suomen viihdyttävintä lätkää on tarjolla taas tiistaina Tikkurilan Areenalla. Suoraa pudotuspelipaikkaa vielä jahtaava Kiekko-Vantaa saa vieraakseen kotiedusta puolivälieriin tappelevan Iisalmen Peli-Karhut.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 47 ottelusta kasaan 69 pistettä. Matkaa suoraan puolivälieräpaikkaan on 10 pistettä, kun jäljellä on viisi runkosarjapeliä ja jaossa on enää 15 paunaa.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Kotikaukalossa se on raapinut kuudesta edellisestä pelistään viisi voittoa.

Kiekko-Vantaa varmisti lauantaina pudotuspelipaikkansa kaatamalla Peliitat kotona maalein 7–3. Vantaalaisten maaleista vastasivat Roope Elimäki (3+1), Jasper Matilainen (1+2), Jaakko Haarti (1+1), Emil Oksanen (1+1) ja Tomi Purmola (1+0).

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmat pelit ovat olleet maalin pelejä, mutta päättyneet IPK:n voittoon. Lohi on saalistanut peleistä yhden pisteen.

On sanomattakin selvää, että Kiekko-Vantaan täytyy pystyä parhaaseen jokaisella pelin osa-alueella nimekästä IPK:ta vastaan.

– Hyvää puolustamista vaaditaan ihan varmasti ja paikoista pitää laittaa hyökkäyspäässä sisään. IPK on kova joukkue ja heidän ylivoima on sarjan tehokkainta. Tässä on viisi peliä runkosarjaa jäljellä ja kovia vastustajia tulee vastaan. Nämä palvelevat meitä varmasti hyvin ajatellen pudotuspelejä, Kiekko-Vantaan maalivahti Samuli Tervo kommentoi. 

Vastustaja tutuksi

IPK on sarjassa tällä hetkellä sijalla neljä ja kiinni kotiedussa puolivälieriin. Kolmanteen sijaan matkaa on yhdeksän pistettä ja puolestaan takana olevat sijalla viisi oleva Joensuun Kiekko-Pojat on samoissa pisteissä ja kuudentena oleva Hermes hengittää niskaan kahden pisteen päässä.

IPK on yksi sarjan nimekkäimmistä joukkueista ja suurimmista suosikeista. Niko Härkösen luotsaama joukkue pelaa laatulätkää ja sen ylivoimapeli on ylivoimaisesti sarjan kovinta.

IPK on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme ja saapuu Etelä-Suomen kiertueelle neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Peli-Karhut kaatoivat viime torstaina kotonaan TUTO:n maalein 6–1 ja perjantaina niin ikään kotikaukalossa FPS:n 3–2-lukemin.

IPK:n avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Eetu Randelin, pakiston Alexander Cotton, Noel Pietilä sekä Otto Huttunen ja hyökkäyksen terävimmät syömähampaat Ville Sippala, Veikka Halonen, Kalle Matikainen, Henri Knuutinen, Atte Karppinen ja tshekkisentteri Nicolas Werbik.

Kiekko-Vantaa–IPK tiistaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla.

Seuraa heitä:

#24 Juuso Fagerström, K-Vantaa

– Vantaan oma kasvatti hyppäsi viime pelissä Emil Oksasen ja Terry Andin rinnalle ykkösketjuun. Taitava ja juonikas peluri.

#13 Veikka Halonen, IPK

– Hienoa tulokaskautta pelaava Halonen on vaarallinen peluri hyökkäysalueella. Lähtee iltaan viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 25+19=44

2) Tomi Purmola 19+24=43

3) Jaakko Kuusisto 19+21=40

4) Roope Elimäki 12+15=27

5) Erkka Seppälä 4+21=25

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Alexander Cotton 11+32=43

2) Ville Sippala 21+20=41

3) Veikka Halonen 15+23=38

4) Nicolas Werbik 16+15=31

5) Kalle Matikainen 10+20=30

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 22 kertaa. Voitot näistä ovat tasan 11–11.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Emil Oksanen on Mestiksen maalipörssissä kolmantena.

– Kiekko-Vantaan Tomi Palo on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä neljäntenä.

Mestis