Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa iskee hallitsevan mestarin kimppuun

04.10.2022

Kuva: Juha Alamäki

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Tikkurilan Areenalla hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän.

Kiekko-Vantaa ja Imatran Ketterä iskevät yhteen keskiviikkona Mestiksen huippukamppailussa. Lohella on kasvojen pesun paikka viime perjantain rökäletappion jälkeen.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena ja voittanut neljästä ottelusta kolme. Viime perjantaina tuli kuitenkin kauden ensimmäinen tappio, kun RoKi haki pisteet Vantaalta 0–7-lukemin.

Kiekko-Vantaan täytyy päästä jälleen parhaimpaansa ja omalle tasolle. Joka ilta se oikea latinki pitää löytyä.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa maestro Erkka Seppälä, joka on saalistanut neljässä ottelussa tehot 3+3.

Ensiesiintymisensä lohinutussa tekee maanantaina joukkueeseen liittynyt Emil Oksanen. Vauhdikas ja taitava rightin laituri tuo joukkueeseen maalintekovoimaa ja kokemusta.

– Meillä on kasvojen pesun paikka huomenna. Puolustuspelin pitää parantua ja suorahyökkäysten vastaanottaminen. Ei voida olettaa vain, että tehokkuus jatkuu mitä kolmessa ekassa pelissä. Tehokkuus pitää ansaita ja maalien eteen tehtävä töitä, Kiekko-Vantaan valmentaja Janne Tuunanen kertoo. 

Vastustaja tutuksi

Ketterä kuuluu tälläkin kaudella Mestiksen suurimpiin suosikkeihin. Hallitsevan mestarin joukkue on nimekäs ja hyvin valmennettu.

Ketterä on pelannut kolme ottelua, joista se on voittanut yhden. Ketterä otti kauden ensimmäisen voittonsa lauantaina kaatamalla kotonaan Kooveen maalein 4–1.

Ketterällä on tulivoimaa neljään ketjuun ja rutkasti yksilötaitoa. Ketterän suurimpia tähtiä ovat puolustajat Valtteri Jeskanen, Santeri Salmela ja Yegor Shekhovtsov sekä hyökkääjät Elmeri Kaksonen, Jarkko Harjula, Janne Kettunen ja viime viikolla joukkueeseen liittynyt Henry Karjalainen. Ketterältä kultaista kypärää kantaa JYP-laina Anton Stråka.

Ketterän päänahan haluaa tällä kaudella kaikki, eikä Lohi tekee poikkeusta. Viime kaudella Ketterä vei keskinäiset ottelut 4–0.

Kiekko-Vantaa–Ketterä keskiviikkona klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput täältä.

Seuraa heitä:

#2 Emil Oksanen, Kiekko-Vantaa

– Viime kaudella Ruotsin kakkostasolla ja Puolan pääsarjassa pelannut hyökkääjä nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa lohipaidassa. Taitava ja vauhdikas rightin laituri.

#17 Henry Karjalainen, Ketterä

– Ei saanut Sportiin liigadiiliä, joten palasi Imatralle. Viime kauden Mestiksen pisteykkönen. Taiturimainen hyökkäyspään artisti.

Kiekko-Vantaan pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 2+4

2) Tomi Purmola 3+2

3) Jaakko Kuusisto 3+2

4) Olli Maansaari 2+2

5) Tomi Palo 1+2

Ketterän pistepörssi:

1) Anton Stråka 1+2

2) Yegor Chizhikov 0+3

3) Jesse Ruotsi 2+0

4) Santeri Salmela 2+0

5) Jesse Liuksiala 1+1

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 16 kertaa. Voitot niistä ovat 7–9 Ketterälle.

– Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto on pisteen päässä sadan tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä.

– Kiekko-Vantaan alivoima on sarjan parasta (100%).

Mestis