Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa isännöi keskiviikkona Kokkolan Hermestä

14.02.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Tikkurilan Areenalla Kokkolan Hermeksen.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskevät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla. Odotettavissa on kuuma kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 40 ottelusta kasaan 57 pistettä. Matkaa suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan top6-sijoitukseen on kahdeksan pistettä, kun runkosarjan loppusuora häämöttää jo kulman takana.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kolme. Perjantaina Lohi kaatoi vieraissa hienolla esityksellä Hermeksen maalein 5–2. Vantaalaisten maaleista vastasivat Jasper Matilainen (1+1), Jaakko Haarti (1+3), Tomi Palo (2+1) ja Emil Oksanen (1+1).

Kiekko-Vantaan pitää saada keskiviikkona kaikki koneesta irti kotikaukalossa. Kamppailuissa on oltava vahvoja, jalka liikkeelle, puolustuspelaaminen minttiin ja paikoista lättyä pussiin.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Emil Oksanen, joka taistelee Mestiksen maalikuninkuudesta. Oksanen on pisteen päässä 40 tehopisteen rajapyykistä, jonka on rikkonut Kiekko-Vantaan Mestis-aikakaudella 16 pelaajaa.

Kiekko-Vantaa tiedotti maanantaina, että keskushyökkääjä Erkka Seppälä jää loppukaudeksi HPK:hon. Sen sijaan sentterilupaus Jimi Rönkkönen rytmittää peliä loppukauden lohipaitojen keskikaistalla. Rönkkönen palaa näillä näkymin loukkaantumisen jälkeen kaukaloon tämän viikon aikana.

Vastustaja tutuksi

Kokkolan Hermes on sarjassa viidentenä ja saalistanut 39 ottelusta kasaan 66 pistettä. Matkaa puolivälierissä kotietuun oikeuttavaan top4-sijoitukseen on viisi pistettä.

Hermes on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Tuukka Poikosen luotsaaman joukkueen kahdeksan ottelun mittainen pisteputki katkesi viime perjantaina lohipaitojen toimesta.

Hermeksellä on kasassa vahva nippu tähän sarjaan. Se on yksi sarjan parhaiten puolustavista joukkueista, eikä sitä vastaan ole juuri maaleilla herkuteltu. Vantaalaisten pitääkin jälleen löytää keinot murtautua ytimeen ja olla maalipaikoissa tylyjä.

Hermeksen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahtikaksikko Niklas Kokko & Kristian Tamminen, pakiston Eemeli Ylitalo, Aapo Ahola, Ernests Osenieks ja hyökkäyksen Aleksi Antti-Roiko, Eppu Karuvaara, Oskari Kalajanniska ja tshekkivahvistus Jonas Peterek.

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Voitot ovat niistä 1–2 Hermekselle ja pisteet 4–5 jumalpaidoille.

Kiekko-Vantaa–Hermes keskiviikkona Tikkurilan Areenalla klo 18.30. Ovet aukeavat tuntia ennen matsin alkua. Hanki liput TÄSTÄ.

Seuraa heitä:

#88 Tomi Palo, K-Vantaa

– Iski kaksi maalia Hermeksen verkkoon perjantaina. Heiluuko verkko taitavalla tuplakasilla myös nyt?

#39 Eppu Karuvaara, Hermes

– EVU-kasvatti on tehyt läpimurtonsa Mestiksessä. Raamikas sentteri on vaarallinen peluri hyökkäyspäässä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Emil Oksanen 21+18=39

2) Tomi Purmola 16+20=36

3) Jaakko Kuusisto 17+15=32

4) Erkka Seppälä 4+21=25

5) Roope Elimäki 8+12=20

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Aleksi Antti-Roiko 16+26=42

2) Eppu Karuvaara 14+16=30

3) Aapo Ahola 6+24=30

4) Oskari Kalajanniska 10+19=29

5) Jonas Peterek 14+14=28

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Olli Maansaari lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan Tomi Palo on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan Emil Oksanen on Mestiksen maalipörssissä toisena ja pistepörssissä yhdeksäntenä.

Mestis