Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kenraaliharjoitus torstaina Tikkurilan Areenalla

14.09.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina Tikkurilan Areenalla viimeisessä harjoitusottelussa TUTO:n.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen torstaina harjoituskauden viimeisessä ottelussa. Lohen peli on ollut hyvää harjoituskaudella, mutta vielä tekemistä riittää. Mestiksen runkosarja starttaa perjantaina 23. syyskuuta.

Torstain kenraaliharjoituksessa tähtäimessä on ehjä 60-minuuttinen ja saada harjoitellut asiat vielä vahvemmin näkymään pelissä. Omilla vahvuuksilla pitää päästä pelaamaan heti alusta saakka.

– Lähestymme peliä puolustuksen kautta, sillä tämä on ollut meille puolustuspeliviikko harjoituksissa. Olemme käyneet läpi puolustuspelaamista kentän eri osa-alueilla. TUTO on meille hyvä vastustaja tähän kohtaan. Haluan nähdä työteliään ja yritteliään joukkueen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Loukkaantumisista ja flunssa-aallosta kärsivä Kiekko-Vantaa tippui Suomen Cupissa puolivälierissä viime viikolla. Lohi pelasi Espoossa 3–3-tasapelin, mutta taipui Tikkurilan Areenassa 1–4. Varsinkin keskiviikkona Kiekko-Vantaa pelasi 40 minuuttia todella vahvasti yhtä sarjan suurimmista suosikeista vastaan.

Vastustaja tutuksi

Viime kaudella vasta karsintasarjan kautta sarjapaikkansa säilyttänyt TUTO lähtee tekemään kasvojenkohotusta mielenkiintoisella ryhmällä, josta löytyy paljon kärkiosaamista ja lisäksi nuoria pelaajia, jotka tulevat kauden aikana ottamaan steppejä eteenpäin. TUTO:a valmentaa Hermanni Vidman, joka sai joukkueensa viime kauden lopulla hurjaan vireeseen.

TUTO:n avainpelaajia ovat muun muassa puolustaja Mikke Levo sekä hyökkääjät Niklas Salo, Robin Colomban, Juho Virtanen ja tuorein kiinnitys Roope Ranta.

TUTO tippui Suomen Cupissa kolmannella kierroksella. Se murskasi kakkosdivisioonajoukkue GrIFK:n, mutta taipui KeuPa HT:lle. Lisäksi TUTO on pelannut viisi harjoitusottelua, joista se on voittanut neljä. Viime viikolla se koki harjoitusottelussa 2–4-tappion Kooveen vieraana.

Kiekko-Vantaa–TUTO torstaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Liput ovelta 10 euroa ja 7–15-vuotiaat 5 euroa. Kiekko-Vantaan ja EVU:n pelipaidoissa juniorit ilmaiseksi sisään.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden pistepörssi (harjoitusottelut + Suomen Cup):

1) Kristjan Kombe 5+8=13

2) Erkka Seppälä 2+10=12

3) Tomi Palo 3+4=7

4) Juuso Fagerström 3+4=7

5) Matias Laaksonen 5+1=6

TUTO:n harjoituskauden pistepörssi (harjoitusottelut + Suomen Cup):

1) Leevi Lemberg 5+2=7

2) Robin Colomban 2+5=7

3) Daniel Takkunen 1+5=6

4) Juho Virtanen 0+6=6

5) Valtteri Virtanen 4+1=5

Mestis