Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Ensimmäistä kiinnitystä haetaan keskiviikkona Espoossa

06.09.2022

Kuva: Juha Alamäki

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Espoon Metro Areenalla Kiekko-Espoon Suomen Cupin puolivälierässä.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen Suomen Cupin puolivälierissä. Keskiviikkona pelataan Metro Areenalla ja torstaina Tikkurilassa. Kaksi voittoa tarvitaan jatkopaikkaan. Mikäli molemmat joukkueet voittavat yhden ottelun, niin torstain ottelun jälkeen pelataan 20 minuutin jatkoerä ja tarvittaessa rankkarit.

Kiekko-Vantaa kaatoi kolmannella kierroksella Forssan Palloseuran maalein 3–1 ja kylvetti kakkosdivisioonajoukkue VG-62:ta Myyrmäessä peräti 12–1-lukemin. Kiekko-Vantaan parhaat pistemiehet cupin peleissä ovat olleet 2+6 -tehot mieheen iskeneet pehmeäkätinen taituri Kristjan Kombe ja maestro Erkka Seppälä.

– Hienoa, että pelit Suomen Cupissa jatkuu ja päästään kilpailemaan tosissaan. Saadaan syyskaudelle tähän tällaiset miniplayoffit ja vastus on vieläpä kovimmasta mahdollisesta päästä. Tullaan näkemään missä mennään. Lähdetään pelaamaan omaa hyvää peliä ja siirtämään harjoiteltuja asioita peliin. Tavoitteena on tietenkin mennä tästä välieriin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on pelannut hyvää lätkää preseasonilla. Joukkue on tehnyt hommia ja työmoraali on ollut korkealla. Se on näkynyt myös peleissä.

Kiekko-Vantaaseen jatkosopimuksen tehnyt Jaakko Kuusisto nähdään keskiviikkona ensimmäistä kertaa tällä kaudella lohinutussa. Naisten maajoukkueen valmennustiimiin kuuluva Janne Tuunanen palaa myös Kiekko-Vantaan penkin taakse MM-kisojen jälkeen.

Vastustaja tutuksi

Viime kauden hopeajoukkue Kiekko-Espoo on vain vahvistunut viime kaudesta ja lähtee kauteen 2022–23 suurimpien suosikkien joukossa. Päävalmentajaksi saapui Keuruulla vahvaa jälkeä tehnyt Tomas Westerlund. Tolppien välissä Vantaalta tuttu Waltteri Ignatjew ja Jani Lampinen painivat peliajasta. Pakisto on erittäin nimekäs ja hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa muun muassa Jaakko Heikkisen, Janne Hämäläisen ja Kiekko-Vantaan viime kauden kapteenin Joni Piipposen muodossa.

Kiekko-Espoo pelasi ennen Suomen Cupia kaksi harjoitusottelua. Se hävisi ensin TUTO:lle 1–3 ja sitten Ketterälle 0–4. Suomen Cupissa se eteni puolivälieriin voittamalla Suomi-sarjajoukkue Haukat 4–0, mutta ratkaisevassa pelissä voitto irtosi Nokian Pyryä vastaan vasta jatkoajan jälkeen 3–2.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Metro Areenalla.

Seuraa heitä:

#17 Oliver Tuhkanen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan oma kasvatti on pelannut hyvin harjoituskaudella. Liikkuu hyvin ja pelaa kiekolla vahvasti.

#12 Joni Piipponen, K-Espoo

Viime kauden Kiekko-Vantaan kapteeni vaihtoi Espooseen. Erinomainen pelimies ja johtaja.

Kiekko-Vantaan pistepörssi (harjoitusottelut + Suomen Cup)

1) Kristjan Kombe 3+8=11

2) Erkka Seppälä 2+9=11

3) Tomi Palo 3+4=7

4) Juuso Fagerström 3+4=7

5) Matias Laaksonen 5+1=6

Mestis