Kiekko-Vantaa | Mestis

ENNAKKO: Kiekko-Vantaa saa vieraita Lapista

29.09.2022

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Tikkurilan Areenalla Rovaniemen Kiekon.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskevät yhteen perjantaina Tikkurilan Areenalla. Sarjakärki Kiekko-Vantaa lähtee hakemaan neljättä perättäistä voittoa.

– Kolme tuloksellisesti hyvää peliä alla ja peli on mennyt eteenpäin pienin askelin. RoKi lyö meille kamppailuvaadetta kovemmaksi. Paineenalta lähdöt ja oma suorahyökkäyspelaaminen korostuu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on aloittanut kauden komeasti voittamalla kaikki kolme otteluaan. Viime viikolla kaatui KeuPa HT ja Koovee.

Keskiviikkona Lohi rökitti FPS:n maalein 5–1. Vantaalaisten maaleista vastasivat maestro Erkka Seppälä (1+1), Ville Österman, Joonas Rinnetmäki ja Jaakko Kuusisto (2+0).

Kiekko-Vantaa pelasi keskiviikkona hyvän kamppailun ja ei juuri antanut vastustajalle palaa. Perjantaina vastaan asettuu kesällä pelaajamarkkinoilla riehunut ja suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva RoKi.

Kiekko-Vantaan täytyy pystyä pelaamaan ehjä 60-minuuttinen, puolustaa tiiviisti, iskeä paikoista maalit ja saada omat vahvuudet näkyviin heti alusta saakka. Lohella on luisteluvoimainen ja taitava nippu.

Vastustaja tutuksi

RoKi oli viime kauden pronssijoukkue ja eteni hurjan buumin saattelemana ensimmäistä kertaa seurahistoriassa mitalipeleihin.

Tällä kaudella RoKilla on sen seurahistoriassa oikeastaan ensimmäistä kertaa joukkue, jolla voi mennä vaikka päätyyn saakka. RoKi on hurjastellut pelaajamarkkinoilla ja sillä on nimekäs nippu kasassa.

Maso Lehtosen luotsaaman joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahti Cody Porter, pakiston Paavo Tyni, Tom Grönblom, Miks Tumanovs sekä hyökkääjät Jere-Matias Alanen, Heikki Huttunen, Arttu Rämö, Miika Tiihonen ja Saku Kivinen.

RoKi on pelannut kaksi ottelua, joista se on saalistanut yhden voiton. Sarja-avauksessa se hävisi Hermeksen vieraana 1–2, mutta voitti seuraavan päivänä kotona Hokin 5–1.

Kiekko-Vantaa–RoKi perjantaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput kuumaan kamppailuun täältä.

Seuraa heitä:

#75 Jaakko Kuusisto, K-Vantaa

– Laukoi kaksi maalia keskiviikkona FPS:n reppuun. Omaa hyvän laukauksen ja hyökkäyspään taidot. Kun jalka on raikas ja tarjoilu pelaa, niin tekee tulosta.

#20 Jaani Holopainen, RoKi

– Kiekko-Vantaan junioreissakin pelannut röyhkeä laituri, jolta löytyy myös liigakokemusta. Liikkuu hyvin ja omaa myös hyvän kudin.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 2+4=6

2) Tomi Purmola 3+2=5

3) Jaakko Kuusisto 3+2=5

4) Olli Maansaari 2+2=4

5) Tomi Palo 1+2=3

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Heikki Huttunen 2+2=4

2) Tom Grönblom 2+0=2

3) Jaani Holopainen 0+2=2

4) Miika Tiihonen 0+2=2

5) Lauri Heino 1+0=1

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan pelaajista Erkka Seppälä, Jaakko Kuusisto ja Juuso Fagerström ovat kolmen ottelun pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto on pisteen päässä 100 tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä.

– Kiekko-Vantaan alivoima on kolmen ottelun jälkeen edelleen 100-prosenttista.

Mestis