Voittoputki katkesi – Kiekko-Vantaa törmäsi Mäkiniemeen

22.11.2019

Kiekko-Vantaan neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi perjantaina, kun Koovee oli tyly vieras ja haki täyden pistepotin Trio Areenalta maalein 1–5. Vieraiden sankari oli kasvattajaseuraansa vastaan huippupelin torjunut Eetu Mäkiniemi.

Voittoputkissa porskuttaneet Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Ottelusta kehkeytyi vauhdikas vääntö sarjapisteistä, eikä mitään saanut tälläkään kertaa ilmaiseksi.

Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua ja loi tolkuttoman määrän maalipaikkoja. Varsinkin toinen erä oli täysin lohipaitojen näytöstä, mutta Kooveen maalissa Eetu Mäkiniemi venyi kerta toisensa jälkeen vetojen tielle.

Koovee puolestaan oli tyly vieras ja iski kovalla prosentilla paikoista maalit.

Koovee siirtyi kamppailun alussa 0–1-johtoon Jere Heleniuksen ohjauksella. Helenius kuittasi erän loppupuolella 0–2-maalin lohipaitojen puolustuksen virheen jälkeen.

Lohipaidoilla oli toisessa erässä laatupaikkoja nousta rinnalle ja ohi. Julius Valtosella oli muutama huippupaikka, Roope Reini pääsi kokeilemaan Konsta Hirvosen loistavasta passista takatolpalta ja lohipaitojen illan pirtein hahmo Hirvonen oli monta kertaa lähellä, mutta maali oli kuin noiduttu.

Koovee rankaisi virheistä. Ensin Elias Elomaa hassutteli läpiajosta 0–3-osuman ja erän viimeisellä minuutilla kultakypärä Otto Mäkinen laittoi maalin edestä irtokiekon sisään.

Päätöserässäkin Kiekko-Vantaa piti kiekkoa ja loi paikkoja runsaasti. Koovee siirtyi 0–5-johtoon, kun Miika Heikkilä kuritti lohipaitojen oman pään möhläilystä.

Lohipaidat saivat kuparisen lopulta rikki päätöserän lopussa, kun Keni Karalahti laukoi viivalta ja Eetu Mäki ohjasi luukulta. Kiekko tuli Mäkiniemen patjasta taikuri Joonas Niemelän eteen, joka jatkoi maaliputkeaan neljän ottelun mittaiseksi.

Kooveen maalissa illan ykköstähti oli Kiekko-Vantaan kasvatti Eetu Mäkiniemi, joka pysäytti 29 kiekkoa. Kotijoukkueen maalilla kaksi erää torjunut Aleksanteri Heiskanen pysäytti yhdeksän kiekkoa ja päätöserässä Waltteri Ignatjew koppasi kahdeksan laukausta kiinni.

– Pelin alku ei ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan. Kamppailuhalukkuus ja aktiivisuus ei ollut sillä tasolla mitä neljässä edellisessä ottelussa. Kaverille annettiin ilmaisia maaleja meidän räikeistä virheistä ja omat paikat jäi hyödyntämättä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi.

Pelit jatkuvat nopeasti, sillä lauantaina Kiekko-Vantaa matkustaa KeuPa HT:n vieraaksi Keuruun jääpalatsiin.

– Lähdetään taistelemaan voitosta ja parantamaan peliä. Puolustuspeli pitää saada tiiviimmäksi ja tehokkuutta maalipaikkoihin, Haakana sanoi.

Kiekko-Vantaa–Koovee 1–5 (0–2, 0–2, 1–1)

4:02 0–1 Jere Helenius (Mikko Pukka, Miro Nalli)

14:40 0–2 Jere Helenius

30:57 0–3 Elias Elomaa

39:34 0–4 Otto Mäkinen (Miika Heikkilä, Anton Ollikainen)

44:40 0–5 Miika Heikkilä (Anton Ollikainen)

58:37 1–5 Joonas Niemelä (Eetu Mäki, Keni Karalahti)

Aleksanteri Heiskanen, K-Vantaa 4+5+0=9 (vaihto 0–4 40.00)