Kiekko-Vantaa | Mestis

Voittoputkessa kotiyleisön eteen – ”Kova peli tulee”

21.11.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla sarjakolmosen Kooveen. Lohipaidat lähtevät kamppailuun neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät yhteen perjantaina Tikkurilan valoissa. Odotettavissa on kahden kovassa vireessä olevan ja laadukkaan joukkueen kiihkeä kamppailu arvokkaista sarjapisteistä.

– Kova peli tulee, kuten kaikki pelit tässä sarjassa. Voitosta lähdetään pelaamaan ja haluamme jatkaa hyvää lentoa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja raapinut 16 ottelusta 19 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on vain piste. Sarjakärkeen eroa on puolestaan nyt 14 pistettä. Lohipaidat ovat neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

– Hyvällä mallilla ollaan. Pieniä asioita kun teemme koko ajan paremmin, niin pystymme paremmin vaikuttamaan kokonaisuuteen, Haakana sanoo.

Lohipaidat ovat kuntopuntarin kärkijoukkueita ja peli on parantunut koko ajan valmennuksen vaihduttua. Luottosentteri Mikael Sahan, taitavan pelintekijän Harri Kainulaisen ja taiturimaisen Joonas Niemelän muodostavat ketjut ovat tehneet hyvin tulosta.

Koovee on sarjassa kolmantena. Huomattavasti tälle kaudelle panostanut Miikka Kuuselan luotsaama ryhmä on raapinut 16 ottelusta 31 pistettä.

Matkaa sarjakärkeen on vain kaksi pistettä. Hyökkäysvoimainen Koovee on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja sen ylivoima on toiseksi tehokkainta Mestiksessä. Eetu Mäkiniemen edustama Koovee on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Kooveella on nimekäs, kokenut ja laaja materiaali tähän sarjaan. Varsinkin Otto Mäkisen ja Janne Seppäsen masinoivat kärkiketjut ovat tehneet hurjaa jälkeä.

– Meidän pitää pystyä puolustamaan tiiviisti, sillä heidän vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Meidän pitää saada myös oma hyökkäyspeli sellaiseksi, että koko viisikko osallistuu siihen ja äijää täytyy mennä maalille. Haluan nähdä taistelevan, kaikkensa antavan, luistelevan ja yritteliään Kiekko-Vantaan, Haakana tuumii.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtasivat toisensa harjoituskaudella Suomen Cupissa puolivälierissä. Lohipaidat voittivat kotiottelun tuolloin, mutta hävisi jatkoeräottelun ja Koovee eteni jatkoon. Runkosarjassa joukkueet iskivät yhteen lokakuun alussa Hakametsässä, jossa Koovee nappasi voiton maalein 3–6.

Kiekko-Vantaa–Koovee perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#14 Joonas Niemelä, K-Vantaa

Taiturimainen hyökkääjä, jonka lavassa kiekko todellakin tottelee. Yksi sarjan taitavimmista hyökkääjistä. Lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Heiluttanut maaliverkkoa kolmessa edellisessä ottelussa. Muodostanut tehokkaan trion Eetu Mäen ja Petteri Villasen kanssa.

#7 Jimi Kuronen, Koovee

Mestiksen pakkien pistepörssin kakkonen. Lohipaidassakin yhden kauden viettänyt taitava kiekollinen puolustaja on noussut sarjan eliittipakkien joukkoon. Kantaa suurta vastuuta Kooveen pakistossa. Nakuttanut kolmeen edelliseen otteluun tehot 2+2.

Tiesitkö?

– Eetu Mäki on tulokkaiden pistepörssissä toisena ja Petteri Villanen neljäntenä.

– Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet Mestis-historiassa runkosarjassa yhteensä 11 kertaa. Voitot ovat Kooveelle 6–5.

– Kiekko-Vantaan pelaajista Joonas Niemelä ja Eetu Mäki lähtevät otteluun neljän ottelun mittaisissa pisteputkissa. Tehoketjun kolmas lenkki Petteri Villanen on kerännyt tehopisteitä kolmessa edellisessä ottelussa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 5+10=15

2) Eetu Mäki 7+7=14

3) Joonas Niemelä 7+6=13

4) Petteri Villanen 4+8=12

5) Mikael Saha 5+5=10

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Otto Mäkinen 2+14=16

2) Janne Seppänen 6+9=15

3) Miro Nalli 6+8=14

4) Anton Ollikainen 6+8=14

5) Jimi Kuronen 6+7=13

Mestis