Virheiden sävyttämä ilta – KeuPa HT ryösti pisteet Vantaalta

31.01.2020

Kiekko-Vantaa koki perjantaina 3–8-tappion Trio Areenalla viime kevään hopeajoukkuetta KeuPa HT:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Lohipaidat oli pelillisesti kuskin paikalla kaksi erää, mutta sortui useisiin karmeisiin virheisiin ja KeuPa rankaisi kovalla prosentilla.

Lohipaidat siirtyivät avasuerässä 1–0-johtoon illan ensimmäisellä ylivoimalla, kun kultakypärä Harri Kainulainen täräytti jenkkipakki Jack Gloverin laukauksesta tulleen irtokiekon pussiin.

KeuPa teki kuitenkin lähes jokaisesta avauserän paikastaan maalit. Ensin Jesse Pelamo purjehti läpiajosta pelin tasoihin, seuraavaksi Janne Väyrynen taituroi läpiajosta tilanteeksi 1–2 ja Joakim Kukkonen läväytti hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen taukolukemiksi 1–3 Kiekko-Vantaan hallinnasta huolimatta.

Lohipaidat tulivat toisen erän alkuun vahvasti ja nousi maalin päähän, kun sentterivirtuoosi Harri Kainulainen voitti aloituksen ja Oliver Kiljunen pyssytti limpun ylänurkkaan.

KeuPa rokotti myös toisessa erässä hurjalla prosentilla. Niki Huovinen ohjasi ylivoimalla tilanteeksi 2–4 ja Justus Mikkonen tyylitteli vantaalaisten karmean virheen seurauksena tilanteeksi jo 2–5.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa ei saanut sellaista kipinää päälle, jolla olisi taisteluun tultu mukaan ja lepsu puolustuspelaaminen omalla alueella jatkui.

Justus Mikkonen käytti kunniakujan hyödyksi ja pommitti Waltteri Ignatjewin vaihtoon.

Lohipaitojen kippari Joonas Valkonen toi vielä pientä toivoa pyssytettyään 3–6-kavennuksen avopaikasta.

KeuPa kaunisteli voittolukemiaan vielä lopussa, kun ensin Jani Siekkinen nosti rystyllä limpun yläpeltiin ohi pari tuntia aikaisemmin Nuorten SM-liigassa Kiekko-Vantaalle voiton torjuneen Niku Halla-Ahon ja Niki Huovinen paukutti ylivoimalla lämärillä loppulukemiksi 3–8.

Luonnollisesti Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana oli pettynyt mies taiston tauottua.

– Ei tehty mitään mitä ollaan sovittu. Tultiin tanssikengät jalassa hallille, että on mukava lähteä saunaillan viettoon. Anteeksiantamaton esitys, kun joka ilta pelataan tärkeistä pisteistä. Ei tällaista voi hyväksyä.

Kiekko-Vantaa jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta keskiviikkona kotiottelulla TUTO:a vastaan.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT 3–8 (1–3, 1–2, 1–3)

4.29 1–0 Harri Kainulainen (Jack Glover, Aleksi Halme) YV

7.01 1–1 Jesse Pelamo (Sakari Turtiainen, Jani Kluuskeri)

10.33 1–2 Janne Väyrynen (Riku Tiainen, Sakari Turtiainen)

16.11 1–3 Joakim Kukkonen (Jani Siekkinen)

25.11 2–3 Oliver Kiljunen (Harri Kainulainen)

26.01 2–4 Niki Huovinen (Janne Väyrynen, Janne Kettunen) YV

26.39 2–5 Justus Mikkonen (Janne Kettunen, Aleksi Rutanen)

42.17 2–6 Justus Mikkonen (Atro Leppänen)