Kiekko-Vantaa | Mestis

Ville-Valtteri Mustonen läpimurron kynnyksellä – ”Päässyt näyttämään mitä osaa”

16.10.2019

Energinen ja nopea hyökkääjä Ville-Valtteri Mustonen on pelannut vahvaa alkukautta. Viime kaudella lohinutussa debytoinut hyökkääjä on läpimurron kynnyksellä.

Boom! Ville-Valtteri Mustonen jysäyttää sellaisen pommin Peliittojen puolustaja Santeri Koposeen, että tämä lentää Kiekko-Vantaan vaihtoaitioon. Jokereiden junioreissa hyvää jälkeä tehnyt hyökkääjä laittaa illasta toiseen kroppaa likoon joukkueen puolesta ja räppää maaleja paikoista. Tässä on pelaaja, joka sytyttää tekemisellään omat ja Trio Areenan päätykatsomon. 

Viime kaudella Mustonen debytoi Mestiksessä lohipaidassa ja säväytti energisellä pelityylillään. Nyt alkukaudella 21-vuotias laitahyökkääjä on tehtaillut seitsemässä ottelussa tehot 2+2.

– Ihan hyvin on mennyt pelit henkilökohtaisesti. Työnteon kautta pyrin tuomaan energiaa kentälle. Olen nyt päässyt näyttämään mitä osaan. Höylän (Harri Kainulainen) ja Jullen (Julius Valtonen) kanssa olen päässyt pelaamaan. He liikkuvat hyvin ja syötöt napsuvat takatolpille, Ville-Valtteri Mustonen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kymmenentenä ja saalistanut seitsemästä ottelusta yhtä monta pistettä. Peli on kuitenkin viime aikoina parantunut, sillä neljästä edellisestä ottelusta on kertynyt kaksi voittoa, yksi jatkoaikatappio ja maalin tappio hallitsevalle Mestis-mestarille Ketterälle.

– Sarjapelit kun alkoi, niin oltiin telineissä. Mutta nyt se on kääntynyt ja vieraissa ollaan voitettu. Nyt pitää saada hyvä meininki myös kotipubiin, Mustonen sanoo.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi ottelua. Perjantaina lohipaidat matkustavat Peliittojen vieraaksi Heinolaan ja lauantaina edessä on kotiottelu sarjanousija Kajaanin Hokkia vastaan.

– Jänne täytyy pysyä 60 minuuttia. Jäähymäärää ollaan saatu pienemmäksi ja jatkossakin täytyy pitää mailat kurissa, Mustonen valottaa.

Tsekkaa ”Musen” haastattelu yltä.

Mestis