Kiekko-Vantaa | Mestis

Ville Rautiala ja Ville Österman Kiekko-Vantaan puolustukseen

23.06.2022

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2022–23 kattavat sopimukset puolustajien Ville Rautialan ja Ville Östermanin kanssa.

Viime keväänä Mestis-hopeaa Kiekko-Espoossa voittaneet Ville Rautiala ja Ville Österman liittyvät Kiekko-Vantaan pakistoon. Molemmat pelaajat ovat jo entuudestaan tuttuja päävalmentaja Jani Manniselle.

Rautiala, 22, on Espoon Palloseuran kasvatti ja pelannut kolmella Mestis-kaudella 89 runkosarjaottelua tehoilla 1+13 Kiekko-Vantaan ja Kiekko-Espoon riveissä. Raamikas ja hyvin liikkuva yleispuolustaja pelasi kaksi kautta lohipaidassa, mutta siirtyi viime kaudeksi hopeajoukkue Kiekko-Esposeen, jossa saalisti 51 ottelussa tehot 1+5. Lisäksi Rautiala pelasi 12 pudotuspelikamppailua.

– Hienoa, että Rautsi tekee paluun Vantaalle. Saamme hänestä pätevän yleispuolustajan. Rautsi on hyvä luistimilla, pystyy vahvaan fyysiseen peliin ja puolustamaan jämäkästi. Uskon, että hän pystyy auttamaan meitä ensi kaudella myös hyökkäyspäässä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Österman, 24, on Kiekko-Vantaan omia kasvatteja. Oikealta laukova kiekollinen puolustaja on pelannut kahdella edellisellä kaudella Mestistä Heinolan Peliittojen ja Kiekko-Espoon riveissä. Viime kaudella Österman pelasi hopeaa voittaneen Kiekko-Espoon pelipaidassa 32 ottelua tehoilla 1+3. Österman pelasi Jani Mannisen alaisuudessa Kiekko-Vantaan U20-joukkueessa.

– Öse on tuttu pelaaja minulle usealta kaudelta. Hän on saanut nyt Mestis-kokemusta alle ja hienoa, että saatiin Öse palaamaan kasvattajaseuraansa. Hän on taitava pelaaja luistimilla ja vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, mutta on kehittynyt viime vuosina kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (23.6.):

Maalivahdit:

31 Mikko Holopainen

70 Samuli Tervo

Puolustajat:

6 Jimi Enckell (U20)

17 Oliver Tuhkanen

22 Ville Österman

42 Ville Rautiala

44 Atso Lehtinen

50 Nikke Kettukangas

56 Joonas Pohjasmäki

Hyökkääjät:

2 Miika Herrala

9 Samu Kaasinen

11 Matias Laaksonen

12 Erkka Seppälä

18 Jasper Matilainen

19 Tomi Purmola

20 Olli Maansaari

23 Justus Juntunen (U20)

24 Juuso Fagerström

25 Roope Elimäki

72 Juuso Kekarainen

81 Mikael Menna

86 Kristjan Kombe

91 Joonas Rinnetmäki

Mestis