Viljami Wackiln -show Metro Areenalla – Kiekko-Vantaa voittoon paikalliskamppailussa

20.03.2021

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle kaatamalla runkosarjan viimeisessä ottelussa lauantaina Metro Areenalla paikallispelissä Kiekko-Espoon maalein 5–4.

Kiekko-Vantaa nappasi runkosarjan viimeisessä pelissä maukkaan voiton Kiekko-Espoosta. Lohipaidat aloittivat kamppailun vahvasti ja pelasivat hyvän vieraskamppailun kokonaisuudessaan. Kiekko-Vantaan sankariksi nousi tehot 3+2 iskenyt pelintekijäsentteri Viljami Wacklin.

Kiekko-Vantaa meni avauserässä ansaitusti 2–0-johtoon: ensin Viljami Wacklin peippasi ylivoimalla 1–0-osuman ja 2–0 maalin Wacklin sivalsi maalin edestä.

Kiekko-Espoo paransi toiseen erään ja tuli maalin päähän Sami Anttilan osumalla.

Kolmas erä oli jännittävä, mutta Kiekko-Vantaa oli kärsivällinen ja riittävän tehokas.

Julius Rantaeskola toi isännät tasoihin ylivoimalla, mutta Kiekko-Vantaan tulokaspakki Eetu Peltola kiskaisi Kiekko-Vantaan takaisin johtoon Juuso Perttilän hienosta syötöstä.

Leevi Lemberg tasoitti kamppailun, mutta Kiekko-Vantaa iski kaksi seuraavaa osumaa ja ratkaisi pelin: ensin Roope Niskanen tinttasi limpun kauden ensimmäisellään suoraan hyökkäyspään aloitusvoitosta reppuun ja Viljami Wacklin niittasi 5–3-osuman tyhjiin.

Kiekko-Espoo tuli vielä lopussa ilman maalivahti maalin päähän Sami Anttilan illan toisella osumalla.

Kiekko-Vantaa otti vihdoin kauden ensimmäisen voittonsa Espoossa.

– Ensimmäinen erä oli todella hyvä ja saimme tulosta. Toisessa erässä Kiekko-Espoo käänsi pelliä nopeemmin ja se aiheutti meille ongelmia. Puolustimme kuitenkin kokonaisuudessaan hyvin ja kärsivällisyyttä riitti. Hienoa päättää runkosarja voittoon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Illan sankari Wacklinille hattutemppu oli uran ensimmäinen Mestiksessä.

– Hienoa, että Viltsulle tuli onnistumisia. Paikkoja on ollut paljon läpi kauden. Toivottavasti Viltsu on legendaarinen kevään pelaaja ja se nähdään puolentoista viikon päästä, Niskanen kehui.

Lohipaidat sijoittuvat runkosarjassa seitsemänneksi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu 30.3 kotikaukalossa pudotuspelien villi kortti -peleillä. Vastustaja selviää myöhemmin.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa 4–5 (0–2, 1–0, 3–3)

12.30 0–1 Viljami Wacklin (Nuutti Viitasalo, Samuel Jukuri) YV

15.30 0–2 Viljami Wacklin (Juuso Perttilä, Eetu Peltola)

32.58 1–2 Sami Anttila (Mikko Kuukka, Anton Ollikainen)

44.51 2–2 Julius Rantaeskola (Kurtis McLean) YV

46.12 2–3 Eetu Peltola (Juuso Perttilä, Viljami Wacklin)

49.15 3–3 Leevi Lemberg (Joni Jurmo, Mikko Kuukka)

51.09 3–4 Roope Niskanen (Viljami Wacklin)