Kiekko-Vantaa | Mestis

VIIKKOENNAKKO: Torstaina Heinolan betonissa, perjantaina pelataan himassa

27.10.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi ottelua. Torstaina lohipaidat matkustavat Peliittojen vieraaksi Heinolaan ja perjantaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu Joensuun Kiekko-Pojat.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viimeisenä ja kerännyt 11 ottelusta 8 pistettä. Lohipaidat ovat tehneet neljänneksi vähiten maaleja ja päästäneet eniten. Kiekko-Vantaalla on matkaa sijaan 10 nyt kolme pistettä.

Kiekko-Vantaa koki viime viikolla tappiot FPS:n vieraana ja kotona Hermekselle, mutta nappasi lauantaina komean 4–2-voiton IPK:sta. Siitä on hyvä ammentaa tähän tärkeään viikkoon.

Kiekko-Vantaan täytyy jatkaa siitä mihin lauantaina jäi. Puolustaa tiiviisti, olla tehokas maalipaikoissa ja antaa kaikki kaukalossa joukkueena.

Vantaalaisten paras pistemies on kapteeni Joni Piipponen, joka on saalistanut 11 ottelussa tehot 6+3. Piipponen on Mestiksen maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

Torstaina Kiekko-Vantaa matkustaa Heinolaan Hannes Hyvösen luotsaaman Peliittojen vieraaksi. Hyvin kauden aloittanut Peliitat on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 11 ottelusta 13 paunaa.

Peliitat on neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viime viikolla se laittoi kuitenkin tiukille niin KeuPan kuin sarjakärki Ketteränkin.

Peliittojen paras pistemies on hienoa tulokaskautta pelaava Juuso Heikkilä. Joukkueen avainpelaajia ovat myös maalivahhti Oskari Parviainen, puolustajat Aleksi Ek ja Juuso Arola sekä kultakypärä Heikkilän lisäksi hyökkääjät Sergey Popov, Elias Elomaa, Taavi Vartiainen ja toissa kaudella lohinutussa pelannut Markus Lahtinen.

Pelicans-lainoista NHL-varattu Niklas Nordgren, Alexander Forslund ja Kiekko-Vantaassa kaksi edellistä kautta pelannut Konsta Hirvonen ovat olleet tärkeitä apuja Peliitoille.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtasivat harjoituskaudella kahdesti. Voitot menivät tasan 1–1.

Perjantaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu viime kevään puolivälierävastustaja Joensuun Kiekko-Pojat.

JoKP on sarjassa sijalla seitsemän ja raapinut seitsemästä ottelusta yhdeksän pistettä. Kari Martikaisen luotsaaman joukkueen esitykset ovat ailahdelleet. Parhaimmillaan se on pelannut laatukiekkoa ja kaatanut muun muassa hallitsevan mestarin Ketterän.

JoKP on sarjan paras erikoistilannejoukkue, sillä sekä sen ylivoima että alivoima ovat Mestiksen tilastokärkiä.

Kotiottelunsa alkukaudesta evakossa pelaava JoKP on laadukas ja nimekäs joukkue tälläkin kaudella, josta löytyy paljon taitoa. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa kultakypärä Teemu Siironen, Jussi Tammela, kapteeni Esa Lehikoinen, tshekkihyökkääjä Nicolas Werbik ja jenkkilaituri Aaron Miller.

JoKP-paidassa nähdään myös viime kaudella lohipaidassa pelanneet Miika Heiskari ja Eemeli Jeskanen.

Kiekko-Vantaan viikon ottelut:

 

To 28.10. klo 18.30 Peliitat–K-Vantaa

Pe 29.10. klo 18.30 K-Vantaa–JoKP

 

Hanki liput perjantain kotiotteluun TÄÄLTÄ.

 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

 

1) Joni Piipponen 6+3=9

2) Roope Elimäki 1+6=7

3) Miro-Pekka Saarelainen 1+6=7

4) Niko Mikkola 2+3=5

5) Erik Embrich 2+1=3

 

 

 

 

Mestis