Kiekko-Vantaa | Mestis

VIIKKOENNAKKO: Tikkurilan lauantai-illan huumaan vieraaksi Koovee

05.11.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina viikon ainoassa ottelussaan Kooveen Trio Areenalla. Kiekko tippuu jäähän klo 17.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät yhteen lauantaina Trio Areenalla. Lohipaidoille kyseessä on äärimmäisen tärkeä kamppailu ennen marraskuun maajoukkuetaukoa.

– Varmasti kova peli tulossa. Kooveella kärki on taitava ja tehokas. Viimeksi yksi ketju söi meidät, nyt meidän pitää puolustaa laadukkaasti kaikkia heidän ketjuja vastaan. Olemme saaneet tällä viikolla toipua flunssa-aallosta, käytyä pelillisiä asioita läpi ja tuotua työkaluja pelaajille lisää pelaamiseen. Hyökkäysalueelle halutaan pelaavuutta lisää, parempia paikkoja ja sitä kautta enemmän tehtyjä maaleja. Erikoistilanteita on myös käyty läpi, sillä ne ovat isossa roolissa näissä peleissä, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa viimeisenä ja kerännyt toiseksi vähiten pisteitä. Kauden alku on ollut seurahistorian huonoin, kun 13 ottelusta ja on saavutettu vain kahdeksan pistettä. Kurssin on käännyttävä ja nopeasti.

Kiekko-Vantaalla on kasassa joukkue, joka on osittanut, että kun se on parhaimmillaan, niin se voi voittaa kenet tahansa. Potentiaalia on, mutta nyt se täytyy saada viimein irti.

Lohipaitojen paras pistemies on hienon alkukauden pelannut kapteeni Joni Piipponen, joka on nakuttanut 13 ottelussa tehot 8+3.

Kiekko-Vantaan riveissä ensiesiintymisensä lauantaina tekee viime kaudella Pelicansin U20-joukkueessa hirmutehot iskenyt vantaalaiskasvatti Tomi Purmola.

Koovee on ennen perjantaista IPK-otteluaan sarjassa sijalla 12. Vesa Viitakosken luotsaama joukkue on raapinut kasaan 11 ottelusta yhtä monta pistettä.

Kooveella on kaksi tappiota alla tähän viikkoon lähdettäessä. Koovee menetti tällä viikolla myös maisemaa vaihtavan ykköstykkinsä Juho Liuksialan.

Kooveella on nuori ja nälkäinen joukkue tähän sarjaan tällä kaudella. Sen avainpelaajia ovat muun muassa tähtisentteri Janne Seppänen, viime kaudella Mestiksessä läpilyönyt Santeri Sillanpää ja Ässä-laina Juuso Walli. Mielenkiintoa tuovat puolestaan vasta 17-vuotias Ilves-laina Jani Nyman sekä 18-vuotias laitahhyökkääjä Joona Korhonen.

Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Koovee voitti syyskuun lopussa Hakametsässä tasaisen kamppailun maalein 6–3 iskettyään kaksi viimeistä tyhjään rysään.

Kiekko-Vantaa–Koovee lauantaina klo 17 Trio Areenalla. Hanki liput edullisemmin TÄÄLTÄ.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 8+3=11

2) Miro-Pekka Saarelainen 1+7=8

3) Roope Elimäki 1+6=7

4) Niko Mikkola 2+3=5

5) Santeri Aalto 1+3=4

Mestis