Kiekko-Vantaa | Mestis

VIIKKOENNAKKO: Paikallispelit päättää vuoden 2021

28.12.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kohtaa tällä viikolla kahdesti paikalliskamppailuissa Kiekko-Espoon. Keskiviikkona pelataan Trio Areenalla ja torstaina Espoossa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 11 ja kerännyt 25 ottelusta kasaan 29 pistettä. Matkaa pleijariviivaan on piste.

Kiekko-Vantaa paransi peliään ja tuloksiaan ennen joulutaukoa. Seitsemän edellisen ottelun kuntopuntarissa lohipaidat ovat neljäntenä. Viidestä edellisestä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut kolme ja jäänyt vain kerran ilman pisteitä.

Puolustuspelaaminen on mennyt kaikista eniten eteenpäin. Hyökkäyspäähän tasakentällisin tarvitaan vielä lisää tehokkuutta ja juonikkuutta. Erikoistilanteet ovat tilastojen valossa sarjan parhaimmistoa.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Miro-Pekka Saarelainen, joka on saalistanut 25 ottelussa tehot 7+16=23.

Kiekko-Espoo on sarjassa neljäntenä ja raapinut 26 ottelusta kasaan 47 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on seitsemän pistettä.

Suomen Cupin finaalissa esiintyneellä Kiekko-Espoolla oli ennen taukoa vaikeampi jakso. Espoolaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelusta kaksi.

Kiekko-Espoon paras pistemies on konkarihyökkääjä Mikko Lehtonen, joka on takonut 23 ottelussa tehot 11+14=25.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen oli sarja-avaus syyskuun lopulla. Kiekko-Vantaa hallitsi kotikaukalossa, mutta taipui jatkoajalla maalein 1–2.

Edessä on kaksi mielenkiintoista ja taatusti kuumaa paikalliskamppailua. Kummallakin joukkueella on kasassa paperilla vahvat niput tähän sarjaan.

Kiekko-Vantaan täytyy laittaa parasta pöytään ja onnistua jokaisella osa-alueella.

Koronarajoitusten takia viikon ottelut pelataan ilman yleisöä. Matsit voit väijyä C Morelta.

Valmennuksen kommentit:

"Paikallismatsit sytyttää aina, vaikka ikävä kyllä nyt ei saada yleisöä halliin. Vastassa on hyvin liikkuva ja taitavilla yksilöillä varustettu joukkue, joka pelaa hyvää ylivoimaa. Olemme käyneet läpi hyökkäyspelaamista ja siihen halutaan lisää tehokkuutta sekä juonikkuutta, mutta emme voi unohtaa puolustamista. Se menee kuitenkin käsi kädessä hyökkäämisen kanssa" 

Viikon matsit:

KE K-Vantaa–K-Espoo klo 18.30

TO K-Espoo–K-Vantaa klo 18.30

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 7+16=23

2) Joni Piipponen 11+6=17

3) Kristjan Kombe 1+15=16

4) Niko Mikkola 5+10=15

5) Erik Embrich 6+7=13

Mestis