Kiekko-Vantaa | Mestis

VIIKKOENNAKKO: Kiekko-Vantaalla kaksi kovaa kotiottelua

06.10.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi kotiottelua. Vieraaksi saapuvat torstaina sarjakärki sekä hallitseva mestari Imatran Ketterä ja perjantaina vastaan asettuu sarjakakkonen KeuPa HT.

Kiekko-Vantaan alkukausi on sujunut tahmeasti, sillä neljästä ottelusta mukaan on tarttunut ainoastaan piste. Lohipaidat ovat ajautuneet neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen ja on sarjassa viimeisenä. Sarja-avauksessa esitys oli hyvä, mutta sen jälkeen samaa virettä ei ole löytynyt.

Viime lauantaina TUTO:a vastaan Mestis-klassikossa Kiekko-Vantaalla oli tarvittavat paikat voittaa ottelu ja se myös hallitsi kamppailua, mutta sortui tehottomuuteen. Maalien edustoilla varsinkin lohipaitojen täytyy olla parempi.

Kiekko-Vantaan leirissä on tällä viikolla tehty asioista ryhtiliikkeen eteen ja ne asiat pitää saada näkymään kaukalossa. Joukkue on harjoitellut hyvin ja on valmiina laittamaan kaikki likoon kääntääkseen kurssin.

– Kaksi kovaa kotipeliä edessä ja päästään näkemään missä mennään. Ketterä ja KeuPa ovat aloittaneet kauden todella hyvin ja molemmat ovat laatujengejä tässä sarjassa. Meidän täytyy olla parhaimmillaan, tulla peleihin näyttämään kaapin paikka kotikaukalossa ja työmäärästä ei saa jäädä yhtään vajaaksi. Pelitavallisissa asioissa olemme ottaneet tällä viikolla muutaman askeleen taaksepäin ja yksinkertaistamme peliä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

TORSTAINA VASTASSA SARJAKÄRKI KETTERÄ

Hallitseva mestari Imatran Ketterä on aloittanut kauden neljällä perättäisellä voitolla ja piikkipaikkaa pitävä ryhmä on menettänyt vain pisteen.

Suomen Cupissa finaaleihin edennyt Ketterä on yksi sarjan suurimmista suosikeista jälleen. Imatralla ollaan uuden edessä, kun mestariluotsi Maso Lehtonen siirtyi RoKiin ja päävastuun penkin takana otti SaiPan liigajoukkueen valmennustiimissä vaikuttanut Tuomo Ropo.

Ketterällä on kasassa laaja ja laadukas materiaali. Tullivoimaa löytyy kaikista neljästä ketjusta. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Santeri Lipiäinen, puolustajat Jere Vertanen, Yegor Shekhovtsov, Marlo Koponen ja Santeri Salmela sekä hyökkäyksen kirkkaimmat tähdet Elmeri Kaksonen, Henry Karjalainen, Olli Korhonen, Yegor Chizhikov, Anton Stråka ja SaiPa-laina Zdenek Sedlak.

TERRY ANDIN KEUPA HT SAAPUU PERJANTAINA VANTAALLE

Tomas Westerlundin luotsaama KeuPa HT ei vakuuttanut harjoituskaudella, mutta on pelannut vahvan runkosarjan alun. Ihmisten joukkue on sarjassa toisena ja kerännyt kaikista viidestä ottelusta pisteitä, joista se on voittanut neljä.

KeuPa HT on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja saapuu Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Tiistaina KeuPa kaatoi kotonaan Kiekko-Espoon maalein 6–4.

Keuruulaisten avainpelaajia ovat muun muassa maalivahti Sami Suni, puolustajat Eetu Pylkkänen ja Atro Leppänen sekä hyökkääjät Juho Koivusaari, Tommi Niskanen, Jere Helenius, Matias Mustonen sekä ykkösketjun syömähampaat Jaakko Heikkinen ja kultakypärää kantava vantaalaiskasvatti Terry And.

Hanki liput kahteen kuumaan kotiotteluun TÄÄLTÄ.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 2+1=3

2) Erik Embrich 1+1=2

3) Miro-Pekka Saarelainen 0+2=2

4) Roope Elimäki 0+2=2

5) Aleksi Halme 1+0=1

Mestis