Kiekko-Vantaa | Mestis

VIIKKOENNAKKO: Kiekko-Vantaa pisteputkessa kahden tärkeän ottelun viikkoon

24.11.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi kovaa kamppailua. Torstaina vastassa on legendaarisessa Hakametsän jäähallissa Koovee ja perjantaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu Forssan Palloseura.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 12 ja saalistanut 16 ottelusta kasaan 15 pistettä. Matkaa karsintaviivan paremmalle puolelle on viisi pistettä, joten voittoja on tultava keinolla millä hyvänsä.

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikolla kaksi kotiottelua, joista molemmista se otti pisteitä. Keskiviikkona kaatui Peliitat maalein 4–3 ja perjantaina lohipaidat nousivat 0–4-takaa-ajoasemasta tasoihin, mutta koki lopulta 4–5-jatkoaikatappion.

Kiekko-Vantaa lähtee tähän viikkoon kolmen ottelun pisteputkessa ja niistä peleistä se on voittanut kaksi.

Kiekko-Vantaalla tekemistä riittää vielä jokaisella pelin osa-alueella, mutta viitteitä paremmasta on viime aikoina näkynyt.

Kiekko-Vantaa vahvisti takalinjoja, kun viime kaudella 50 KHL-ottelua Dinamo Riikassa pelannut Ernests Osenieks liittyi joukkueeseen keskiviikkona.

Torstain vastustaja Koovee on vajonnut sarjataulukossa viimeiseksi ja se on seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Koovee vaihtoi maajoukkuetauolla valmentajaa ja puikkoihin palasi Miikka Kuusela, jonka alaisuudessa joukkue on parantanut peliään.

Koovee tulee varmasti torstaina lujaa kotikaukalossa ja Kiekko-Vantaan täytyy olla parhaimmillaan alusta saakka.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: Koovee voitti Hakametsässä syyskuun lopussa 6–3, mutta Kiekko-Vantaa otti tamperelaisten päänahan juuri ennen taukoa Niclas Tenhovuoren johdolla Trio Areenalla 5–3-lukemin.

Kooveella on nuorekas, mutta taitava ryhmä tällä kaudella. Joukkueen ykköstähdet ovat sentteri Janne Seppänen, Ässä-laina Juuso Walli ja Ilveksen vasta 17-vuotias Jani Nyman.

Perjantain vastustaja FPS on sarjassa neljäntenä ja raapinut ennen keskiviikkoillan Ketterä-otteluaan kasaan 15 ottelusta 28 paunaa. Matkaa sarjakärkeen on 11 pistettä.

FPS on pelannut Asko Rantasen alaisuudessa hienon alkukauden ja varsinkin kotona se on ollut todella vaikea vastustaja.

FPS on kerännyt kolmesta edellisestä ottelustaan pisteitä. Viidestä edellisestä se on voittanut kolme. Joukkueen avainpelaajia ovat ykköstorjuja Petrus Lintonen, tehopakki Paavo Tyni ja hyökkäyksen kirkkaimmat tähdet Karri Forsblom ja Mikko Lahtela

FPS on ollut Kiekko-Vantaalle viime kauden sarja-avausta lukuun ottamatta lohipaidoille hyvin vaikea vastustaja. Tämä peikko on kellistettävä perjantaina laadukkaalla joukkuepelillä ja tehokkaalla viimeistelyllä.

Valmennuksen kommentit:

”Kaksi tärkeää peliä edessä ja kaikki tietää meidän tilanteen. Viime peleissä olemme esittäneet jo parempaa hyökkäysalueen peliä ja sitä lähdemme jatkamaan. Kooveeta vastaan 1 vs 1 -pelaaminen, turhien virheiden karsiminen ja oma aktiivinen tekeminen ovat isoja teemoja. Ylivoiman täytyy jatkaa tehoja ja alkukaudesta hyvin toimineen alivoiman täytyy parantaa viime peleistä”

Viikon matsit:

To Koovee–Kiekko-Vantaa

Pe Kiekko-Vantaa–FPS

Liput perjantaille:

Hanki liput ennakkoon edullisemmin TÄÄLTÄ.

Ottelussa suosittelemme käyttämään kasvomaskia!

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 8+6=14

2) Miro-Pekka Saarelainen 2+10=12

3) Kristjan Kombe 1+9=10

4) Niko Mikkola 3+6=9

5) Niclas Tenhovuori 5+2=7

Mestis