Kiekko-Vantaa | Mestis

VIIKKOENNAKKO: Kaksi kotimatsia ennen joulutaukoa

14.12.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi kotiottelua. Keskiviikkona Trio Areenalle vieraaksi saapuu SaPKo ja lauantaina kohdataan Mestis-klassikossa TUTO.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi äärimmäisen tärkeää kotiottelua: keskiviikkona kohdataan Trio Areenalla Eetu Mäen edustama SaPKo ja lauantaina vieraaksi Mestis-klassikkoon saapuu TUTO.

– SaPKo on puolustanut hyvin ja heillä on sarjan paras alivoima tilastojen valossa. Kiekollinen huolellisuus avauspelaamisessa on asia jota pitää parantaa. Ollaan siinä tilanteessa, että jokainen peli on meille tärkeä. Joukkue on vastannut viime aikoina hyvin siihen, että ollaan otettu voittoja ja pelikin on parantunut. Kuusi pistettä on tavoite tälle viikolle, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 11 ja saalistanut 23 ottelusta 26 pistettä. Kymmenentenä oleva Hermes on samoissa pisteissä viivan paremmalla puolella.

Kiekko-Vantaa on viiden edellisen ottelun kuntopuntarissa kolmantena. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä.

Kiekko-Vantaa voitti viime viikon kolmesta ottelusta kaksi: keskiviikkona kaatui TUTO vieraskaukalossa 4–1, perjantaina Ketterä ratkaisi imatralla tasaisen ottelun kolmannessa erässä ja lauantaina lohipaidat kukistivat Kajaanin Hokin Trio Areenalle voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 4–3-lukemin.

Tällä viikolla Kiekko-Vantaa lähtee hakemaan kuutta pistettä kotiyleisön edessä. Peli kerrallaan pitää laittaa parasta pöytään joukkueena.

Keskiviikon vastustaja SaPKo on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 23 ottelusta 37 paunaa. SaPKo on päästänyt toiseksi vähiten maaleja, joten sen puolustuspelaaminen on ollut hyvällä tasolla.

SaPKo saapuu Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Kuntopuntarin kakkonen ja sarjan paras alivoimajoukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelusta neljä, vaikka ykköstähdet Juuso Forsström ja Matias Lainio ovatkin olleet sivussa loukkaantumisten takia.

SaPKo on pelannut hyvää lätkää ja Kiekko-Vantaalla on edessä keskiviikkona iso haaste. Joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen SaPKo voitti Talvisalon jäähallissa syyskuun lopussa 1–4-lukemin.

Lauantain vastustaja TUTO on sarjassa sijalla 13 ja kerännyt 22 ottelusta 21 pistettä. Matkaa kympin sakkiin on kuusi pistettä.

Valmentajavaihdoksen jälkeen TUTO on ajoittanut esittänyt piristymisen merkkejä ja voittanut viidestä ottelusta Hermanni Vidmanin alaisuudessa kaksi.

TUTO:lla on erittäin nimekäs ja laadukas materiaali tähän sarjaan. TUTO:a vastaan on aina ollut fyysisiä ja kovia kamppailupelejä, eikä tulevan lauantain koitoskaan tuskin tästä poikkea.

Joukkueiden keskinäisistä tämän kauden otteluista voitot ovat tasan 1–1.

Viikon matsit:

Ke K-Vantaa–SaPKo

La K-Vantaa–TUTO

Liput viikon matseihin:

Hanki liput edullisemmin ennakkoon TÄÄLTÄ.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 6+16=22

2) Joni Piipponen 11+6=17

3) Kristjan Kombe 1+15=16

4) Niko Mikkola 5+10=15

5) Erik Embrich 6+4=10

Mestis