Kiekko-Vantaa | Mestis

VIIKKOENNAKKO: Kaikki saatava irti koneesta – Kiekko-Vantaalla edessä kaksi kovaa vieraskampppailua

30.11.2021

Kiekko-Vantaan neljän perättäisen vierasottelun putki starttaa. Lohipaidat kohtaavat keskiviikkona sarjakolmosen KeuPa HT:n ja lauantaina viime kevään hopeajoukkue Kokkolan Hermeksen.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viimeisenä ja saalistanut 18 ottelusta 15 pistettä. Lohipaidat ovat kolmen ottelun tappioputkessa. Viidestä edellisestä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut kaksi.

Alkukausi on ollut kiistatta suuri pettymys. Joukkueen otteet ovat ailahdelleet paljon. Yhden maalin eteen on jouduttu tekemään hirveä työmäärä, kun taas toisessa päässä maalin hinta on ollut varsin pieni.

Kiekko-Vantaalla on kasassa nimekäs ja kilpailukykyinen joukkue, mutta siitä ei olla saatu potentiaalia irti kuin vain hetkittäin.

Jokaisella on peiliin katsomisen paikka ja voittoja on raavittava nyt keinolla millä hyvänsä. Omassa päässä on oltava tiiviimpiä, virheet on saatava karsittua ja hyökkäyspäässä tekemiseen on löydettävä rentoutta, juonikkuutta ja tehoja lisää.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on kapteeni Joni Piipponen, joka on iskenyt 18 ottelussa tehot 10+6=16.

Keskiviikon vastustaja KeuPa HT on sarjassa kolmantena. Tomas Westerlundin luotsaama ryhmä on pelannut vahvasti läpi alkukauden. Varsinkin kotona ”Ihmisten joukkue” on ollut todella kova, sillä se on jäänyt vain kerran kokonaan ilman pisteitä Keuruun jääpalatsissa.

KeuPa HT on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Keuruulaisilla on vahva materiaali ja erittäin terävä kärki ykkössentteri Jaakko Heikkisen johdolla.

Lauantain vastustaja Kokkolan Hermes on sarjassa sijalla yhdeksän. Viime kevään hopeajoukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kaksi. Hermes on tähän viikkoon lähdettäessä neljän matsin pisteputkessa.

Jere Härkälän luotsaamalla Hermeksellä on kasassa vahva ja nimekäs joukkue tällä kaudella. Otteet ovat kuitenkin ailahdelleet alkukaudesta.

Kauden ensimmäiset kohtaamiset Trio Areenalla kääntyivät KeuPan ja Hermeksen eduksi, joten lohipaidoilla on revanssin paikka tällä viikolla.

Viikon pelit:

Ke KeuPa HT–Kiekko-Vantaa

La Hermes–Kiekko-Vantaa

Valmennuksen kommentit:

"Pitkät vierasreissut edessä ja pelien luonne vähän muuttuu. Meillä on edessä paluu pelin osalta juurille eli perusasioihin. Taisteluilme, kurinalaisuus ja työnteko tapiin, niin saadaan puristettua kaikki irti tästä ryhmästä. KeuPa on sarjan parhaita kotijoukkueita ja heti alussa pitää miedän olla valmiina pelaamaan. Hermes on laadukas joukkue myös, mutta nyt keskittyminen täysin meidän omassa tekemisessä ja keskiviikossa". 

– Jani Manninen, valmentaja

Kiekko-Vantaa tänään:

1) Joni Piipponen 10+6=16

2) Miro-Pekka Saarelainen 2+12=14

3) Kristjan Kombe 1+11=12

4) Niko Mikkola 4+7=11

5) Erik Embrich 6+2=8

Mestis