Kiekko-Vantaa | Mestis

VIIKKOENNAKKO: Kahden tärkeän kotipelin viikko

16.11.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi tärkeää kotiottelua. Keskiviikkona Trio Areenalle vieraaksi saapuu Peliitat ja perjantaina RoKi.

Kiekko-Vantaa palaa marraskuun maajoukkuetauolta kahdella kotiottelulla. Jaossa on kuusi sarjapistettä ja vastassa on tämän hetken päävastustajia.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 13 pistekeskiarvolla 0,786. Lohipaidat lähtivät tauolle voitto alla, kun se kaatoi Trio Areenalla Kooveen maalein 5–3. Vantaalaisten maaleista vastasivat Aapo Ahola, Atte Mäkinen, Erik Embrich ja kahdesti osunut Niclas Tenhovuori. Ennen taukoa lohipaitojen pelissä nähtiin jo viitteitä paremmasta.

Maajoukkuetauolla Kiekko-Vantaa keskittyi fysiikkapuoleen ja latasi akkuja. Kuressaaren taikuri Kristjan Kombe edusti tauolla Viron maajoukkuetta Baltic Challenge Cupissa ja taitava hyökkääjälupaus Niclas Tenhovuori nähtiin Suomen U20 -haastajamaajoukkueessa Vierumäellä Tshekki -otteluissa.

Kiekko-Vantaa tarvitsee nyt voittoja ja sen täytyy illasta toiseen laittaa parasta pöytään joukkueena.

Keskiviikon vastustaja Peliitat on sarjassa yhhdeksäntenä pistekeskiarvolla 1,267. Entisen huippuhyökkääjän Hannes Hyvösen luotsaama joukkue on pelannut hyvän alkukauden ja on ollut yksi sarjan parhaista erikoistilannejoukkueista. Peliitat lähti tauolle kuitenkin kaksi perättäistä tappiota alla.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kerran: lokakuun lopussa Heinolassa Peliitat voitti Pelicans-ketju Aatu Jämsen–Alexander Forslund–Niklas Nordgren johdolla maalein 5–2.

Perjantain vastustaja RoKi on sarjassa sijalla 11 pistekeskiarvolla 1,143. Ketterän pääkäskijänä kaksi mestaruutta voittaneen Maso Lehtosen RoKin esitykset alkukaudesta ovat ailahdelleet paljon ja varsinkin erikoistilanteiden kanssa on ollut suuria vaikeuksia.

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin. Lokakuun puolivälissä Kiekko-Vantaa haki kippari Joni Piipposen johdolla kauden avausvoittonsa Lappi Areenalta 5–2-lukemin.

Hanki liput Kiekko-Vantaan viikon kotiotteluihin TÄÄLTÄ.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 8+6=14

2) Miro-Pekka Saarelainen 1+8=9

3) Roope Elimäki 1+6=7

4) Kristjan Kombe 1+6=7

5) Niko Mikkola 2+4=6

Mestis