Kiekko-Vantaa | Mestis

Viikkoennakko: Härkäviikko edessä – voittoja vaaditaan lisää

07.12.2021

KUVA: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kolme ottelua. Keskiviikkona lohipaidat matkustavat TUTO:n vieraaksi ja perjantaina vieraspelien putki huipentuu Imatralla Ketterän vieraana. Lauantaina palataan Trio Areenalle kahden viikon tauon jälkeen ja vieraaksi saapuu tuolloin Kajaanin Hokki.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 12 ja pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kymmenenteen sijaan on nyt matkaa viisi pistettä.

Kiekko-Vantaa voitti viime viikolla molemmat ottelunsa. Keskiviikkona kaatui KeuPa HT vieraskaukalossa jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 7–6 hattutempun iskeneen Miro-Pekka Saarelaisen johdolla. Lauantaina haettiin kolme pinnaa Kokkolasta 1–0-lukemin Aapo Aholan osumalla ja Samuli Tervo torjui kauden ensimmäisen nollapelin.

Kiekko-Vantaa petrasi peliään ja työmäärä kaukalossa oli nyt sillä tasolla, jolla voittoja tulee varmasti jatkossakin.

Kiekko-Vantaa tarvitsee voittoja lisää keinolla millä hyvänsä. Kaikki täytyy saada koneesta irti.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on viime keskiviikkona viiden tehopisteen iltaa viettänyt Miro-Pekka Saarelainen, joka on saalistanut 20 ottelussa tehot 5+15. Lohipaitojen paras maalintekijä on kippari Joni Piipponen 11 osumallaan.

Keskiviikon vastustaja TUTO on sarjassa sijalla 13 ja sillä on matkaa pudotuspeliviivaan seitsemän pistettä.

TUTO vaihtoi viikko sitten valmentajaa, kun seuralegenda Antti Virtanen sai väistyä ja tilalle tuli TPS:n U20-joukkuetta luotsannut Hermanni Vidman. Uuden luotsin alaisuudessa TUTO pelasi viime viikolla kaksi ottelua: se koki perjantaina 1–4-tappion Savonlinnassa, mutta heti seuraavana päivänä turkulaiset hakivat 4–0-voiton Keuruulta venäläissentterin Alexander Nikulinin johdolla.

TUTO on Kiekko-Vantaan tavoin vahvalla ja nimekkäällä joukkueella liikenteessä, mutta kumpikin on pelannut alle tasonsa. TUTO vahvisti joukkuettaan entisestään, kun pari viikkoa sitten remmiin liittyi Vantaaltakin tuttu pistelinko Roope Ranta.

TUTO voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuussa Trio Areenalla 1–5-lukemin.

Perjantain vastustaja Imatran Ketterä porskuttaa sarjan kärjessä. Suomen Cupin mestaruuden voittanut ryhmä on pelannut vakuuttavasti oikeastaan läpi kauden.

Ketterä on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Varsinkin kotikaukalossa hallitsevan Mestis-mestarin tahti on ollut mykistävää, sillä 10 kotimatsista se on voittanut kahdeksan.

Ketterällä on kasassa äärimmäisen laadukas joukkue, josta löytyy neljä tuloksentekoon pystyvää sylinteriä. Kovinta jälkeä on tehnyt ykkösnyrkki, jonka muodostavat Mestiksen pistepörssiä johtava Henry Karjalainen, sentteri Olli Korhonen ja HPK:sta lainalta palaava Elmeri Kaksonen.

Ketterä voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Tikkurilassa 1–5-lukemin.

Lauantain vastustaja Kajaanin Hokki on ollut yksi alkukauden suurimmista yllättäjistä. Pasi Räsäsen luotsaama joukkue on neljäntenä ja matkaa sarjakärkeen on kuusi pistettä.

Hokki on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan kuusi ja jäänyt vain kerran ilman pisteitä. Hokki on tähän viikkoon lähdettäessä kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Hokki on pelannut hyvää kiekkoa läpi kauden. Sillä on kasassa tasainen nippu ja moni pelaaja on ottanut steppejä urallaan. Kovinta tahtia tulosta ovat takoneet Oskari Siiki, Samu Kaasinen, Tuomas Komulainen ja tehopakki Risto Mattila.

Hokki kaatoi kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kiekko-Vantaan Kajaanissa jatkoajan jälkeen 3–2.

Viikon pelit:

Ke TUTO–Kiekko-Vantaa

Pe Ketterä–Kiekko-Vantaa

La Kiekko-Vantaa–Hokk

Valmennuksen kommentit: 

"Tuloksellisesti hyvä viikko alla ja se antaa hyvät lähtökohdat tähän viikkoon. Jokaisella joukkueessa varmasti raikkaampi mieli voittojen kautta. Lähdetään hakemaan peli kerrallaan yhdeksää pistettä tästä viikosta. Taisteluilme ja työmoraali oli viime viikolla hyvää. Pelit olivat aikalailla käänteiset, eli jos saamme yhdistettyä KeuPa-pelin hyökkäyspään raikkauden, luistelun ja työmoraalin ja lauantain kurinalaisen tekemisen ja vahvan keskustan puolustamisen, niin hyvä tulee"

– Jani Manninen

Liput lauantaille:

Hanki liput lauantain kotimatsiin edullisemmin ennakkoon TÄÄLTÄ.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 5+15=20

2) Joni Piipponen 11+6=17

3) Kristjan Kombe 1+13=14

4) Niko Mikkola 4+9=13

5) Erik Embrich 6+4=10

Mestis