Kiekko-Vantaa | Mestis

Vieraskiertue huipentuu Joensuussa

14.12.2019

Kiekko-Vantaa päättää viikonlopun vieraskiertuensa tänään Jokipoikien vieraana Joensuussa.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa iskevät yhteen tänään PKS Areenalla Mestis-klassikossa. Joukkueiden välillä on nähty historian saatossa värikkäitä kohtaamisia ja sellainen on varmasti edessä myös nyt. Vastakkain on kaksi laadukasta nippua tähän sarjaan, paljon Mestiksen kärkiyksilöitä kaukalossa ja kumpikin ryhmä on petrannut huomattavasti peliään alkukaudesta.

Jokipojat on sarjassa seitsemäntenä ja raapinut 24 ottelusta kasaan 36 paunaa. Matkaa neljän parhaan joukkoon on nyt kuusi pistettä ja sarjakärkeen puolestaan 11 pinnaa.

Joni Petrellin luotsaama Jokipojat on voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan viisi. Ärjypaitojen kuuden ottelun mittainen pisteputki katkesi keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän vieraana.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja parantanut roimasti peliään tahmean alkukauden jälkeen. Pisteitä on nyt 24 ottelusta kasassa 30 ja matkaa pleijaripaikkaan on kuusi pistettä.

Lohipaidat ovat keränneet kuudesta ottelusta perättäin pisteitä. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa kaatoi kotonaan Kooveen maalein 5–3, mutta perjantaina Kari Haakanan luotsaama ryhmä koki 2–3-jatkoaikatappion sarjakärki IPK:n vieraana.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Lokakuun lopussa Mehtimäellä ärjypaidat kukisti Kiekko-Vantaan 4–3 Saku Kivisen jatkoaikaosumalla.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa tänään klo 17 PKS Areenalla.

Seuraa heitä:

#16 Taavi Tiala, Jokipojat

Hienoa kautta pelaava työmyyrä tekee illasta toiseen kaikkensa joukkueen eteen. Taklaa, taistelee, ajaa maalille ja räppää silloin tällöin maaleja. Muodostanut toimivan ketjun Miro Väänäsen ja Jaakko Kuusiston kanssa.

#92 Aleksi Halme, Kiekko-Vantaa

KHL:ssä tällä kaudella maalitilinsä avannut nuori ja lahjakas hyökkääjä. Nopea, taitava ja juonikas laituri. Tulevaisuuden nimiä.

Tiesitkö?

– Molempia seuroja urallaan edustanut Lassi Raitanen on pakkien pistepörssissä kuudentena.

– Kiekko-Vantaan juonikas laituri Petteri Villanen on tulokkaiden pistepörssissä toisena

– Jokipoikien taiturimainen hyökkääjä Joonas Larinmaa lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 9+12=21

2) Jaakko Kuusisto 10+10=20

3) Joonas Larinmaa 3+15=18

4) Saku Kivinen 10+6=16

5) Miro Väänänen 6+10=16

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joonas Niemelä 11+9=20

2) Harri Kainulainen 10+10=20

3) Petteri Villanen 7+12=19

4) Eetu Mäki 8+10=18

5) Julius Valtonen 2+10=12

Mestis