Kiekko-Vantaa | Mestis

Vielä kerran ennen maajoukkuetaukoa – tällä miehistöllä TUTO:n kimppuun

30.10.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa tänään Trio Areenalla Mestis-klassikossa TUTO:n. Kiekko tippuu jäähän Tikkurilassa klo 18.30.

Arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtaavat tänään Trio Areenalla. Joukkueet lähtevät iltaan hyvin erilaisista lähtökohdista: Kiekko-Vantaa yrittää katkaista kuuden ottelun mittaista tappioputkeaan, kun taas TUTO porskuttaa viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Sarjassa kahdeksantena oleva Kiekko-Vantaa koki eilen 0–5-tappion Kiekko-Espoon vieraana kauden neljännessä paikalliskamppailussa. Lohipaidat jäivät kauas parhaastaan. Oikeanlainen rentous, tylyys ja voittavat asiat jäivät puuttumaan.

TUTO on noussut tahmean alun jälkeen sarjassa kuudenneksi. Joukkuettaan viime viikkoina paljon vahvistanut TUTO on voittanut nyt viisi peliä putkeen ja on sarjan kuntopuntarin kärki. Haaste on siis lohipaidoilla viimeiseen otteluun ennen maajoukkuetaukoa erittäin kova.

– Tiedämme miten TUTO pelaa ja sen, että he ovat sarjan kuumimpia joukkueita, mutta fokus on nyt täysin omassa tekemisessä. Meillä on iso savotta saada luonnollinen tekeminen takaisin ja se rentous pelaamiseen. Meillä on hyvä joukkue ja pojat osaavat pelata, mutta se pitää saada nyt näkymään tuolla kaukalossa, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

TUTO pelasi myös eilen ja otti 6–3-voiton sarjanousija Forssan Palloseurasta.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: TUTO vei Kupittaalla muutama viikko takaperin voiton 2–1-jatkoajalla ja seuraavana päivänä lukemat olivat samat turkulaisille rankkarikisan jälkeen Tikkurilassa.

Kiekko-Vantaan valmennus laittaa kaikki kentälliset uuteen uskoon. Maalissa jatkaa Samuel Jukuri. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Nico Nurmikanta, Matias Sointu ja Viljami Wacklin. Sen sijaan Juuso Perttilä on asetettu eilisestä polvitaklauksesta väliaikaiseen pelikieltoon.

Kiekko-Vantaa–TUTO tänään klo 18.30 Trio Areenalla. Hanki liput edullisemmin ennakkoon täältä.

Nyt auto puhtaaksi Teboil Tikkurilassa! Kaikki auton pesuohjelmat -20%, tarjous voimassa viikon ajan ottelulippua vastaan. Tsekkaa lisää https://www.teboiltikkurila.fi/auton-pesu/

Muistathan nämä asiat:

Edellytämme jokaiselta kasvomaskin käyttöä

Muista turvaväli 1–2 metriä

Huolehdi käsihygeniasta

Älä saavu hallille sairaana

Suosittelemme koronavilkun käyttöä

Katsomo on jaettu kahteen lohkoon, eikä lohkojen välilllä voi liikkua.

Seuraa häntä:

#71 Aleksi Halme, Kiekko-Vantaa

Loukkaantumisen jälkeen palasi kehiin torstaina. Liukasliikkeinen laituri ja taitava pelaaja kiekon kanssa. Tuo energiaa pelaamisellaan. Viime kaudella säväytti KHL-kaukaloissa.

#18 Kasper Simontaival, TUTO

Tappara-laina varattiin muutama viikko takaperin NHL:ään. Huipputaitava ja yllätyksellinen pelaaja. Ollut viime otteluissa todella tehokas.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 3+9=12

2) Juuso Perttilä 3+9=12

3) Nuutti Viitasalo 3+6=9

4) Julius Valtonen 2+7=9

5) Eetu Mäki 4+3=7

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lehtonen 2+6=8

2) Kasper Simontaival 3+4=7

3) Juho Mäkelä 3+4=7

4) Tarmo Reunanen 2+5=7

5) Aleksi Poikola 4+2=6

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan alivoima on sarjan parasta, mutta ylivoima puolestaan kaikista huonointa.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Erkka Seppälä on Mestiksen pistepörssissä yhdeksäntenä. Sentterivirtuoosi on päässyt pisteille viidestä edellisestä ottelusta neljässä.

– TUTO hankki jo toisen NHL-lainansa, kun Toronto Maple Leafs -puolustaja Mac Hollowell liittyi joukkueeseen. Hollowell pelaa ensimmäisen ottelunsa maajoukkuetauon jälkeen.

Kiekko-Vantaa tänään:

9 Juho Jokiharju–12 Erkka Seppälä–11 Julius Valtonen

70 Oliver Kiljunen–26 Konsta Hirvonen–16 Eetu Mäki

71 Aleksi Halme–15 Jolle Nikander–25 Aku Kinnari

14 Roope Niskanen–44 Samu Poutanen–5 Miika Heiskari

 

13 Eetu Peltola–3 Christian Silfver

50 Nikke Kettukangas–34 Nuutti Viitasalo

86 Mico Luoto–33 Jarkko Pynnönen

42 Ville Rautiala

 

35 Samuel Jukuri (31 Mikko Holopainen)

Mestis