Kiekko-Vantaa | Mestis

Vain huipputärkeitä matseja jäljellä – Kiekko-Vantaa aloittaa vieraskiertueen Kajaanista

13.02.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa neljässä seuraavassa ottelussaan päävastustajansa – Hokin, RoKin, Hermeksen ja Peliitat. On sanomattakin selvää, että nämä pelit ovat lohipaidoille äärimmäisen tärkeitä.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi Pohjois-Suomen kiertueelle. Perjantaina vastaan asettuu vieraskaukalossa sarjanousija Kajaanin Hokki ja lauantaina kohdataan RoKi Rovaniemellä.

Kiekko-Vantaa on valahtanut sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi: edessä RoKi on samoissa pisteissä ja Peliitat puolestaan pisteen päässä. Takana Hokki on puolestaan neljän pisteen päässä. Pudotuspelipaikkaan lohipaidoilla on matkaa nyt kahdeksan paunaa.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Lohipaidat ovat tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Lohipaidat ovat tällä kaudella pelanneet paremmin vieraissa. Neljästä edellisestä vieraspelistään Kiekko-Vantaa on voittanut kolme.

Viime perjantaina edellisessä koitoksesaan Kiekko-Vantaa koki dramaattisten vaiheiden jälkeen 2–3-tappion IPK:ta vastaan kotikaukalossa. Lohipaitojen maaleista vastasivat sentterilupaus Konsta Hirvonen ja kultakypärä Harri Kainulainen. Kiekko-Vantaa pelasi päätöserässä yhden kauden parhaista eristään, joten siitä on hyvä lähteä jatkamaan.

Viime viikolla vetovastuun ottaneen Jani Mannisen luotsaaman Kiekko-Vantaan täytyy jälleen laittaa parasta pöytään jokaisella osa-alueella. Omassa päässä täytyy olla tiiviimpi ja hyökkäyspäässä tylympi maalipaikoissa. Yksi tai kaksi hyvää erää ei tässä sarjassa riitä, vaan jalan täytyy pysyä kaasulla 60 minuuttia.

Taitoa, laatua ja ratkaisupotentiaalia Kiekko-Vantaalta kyllä löytyy. Joukkue on osoittanut, että parhaalle pelillään se voi voittaa tässä sarjassa kenet tahansa. Nyt tuo potentiaali täytyy viimeistään saada irti koneesta ja nauttia siitä, että kevään peleissä on jo tässä kohtaa hurjat panokset ja sitä kautta heittäytyä täysillä mukaan.

Kahden vuoden tauon jälkeen Mestikseen nostettu Hokki on sarjassa viimeisenä. Vahvasti kauden aloittanut ryhmä on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden.

Materiaaliltaan Hokki ei ole sarjan kovempia nippuja, mutta sitä ei voi aliarvioida yhtään. Seuraikoni Jarkko Heikkisen luotsaama Hokki on kauden aikana osoittanut vahvuutensa ja sen, että se kyllä puree nilkasta jos kaukalossa luulee jotain.

Hokin avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Teemu Seppänen, kapteeni Risto Mattila, luottosoturi Valtteri Ilomäki ja hyökkäyksen Tuomas Komulainen, KooKoo-laina Sami Tamminen, liigajyrä Jyri Junnila ja Mestiksen pistepörssiä johtava Jarkko Harjula.

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti: sarjanousija haki kahdesti täyden pistepotin Vantaalta, kun taas lohipaidat murskasivat marraskuussa Kajaanissa kotijoukkueen 7–1-lukemin upeaa tulokaskautta pelaavan Petteri Villasen johdolla.

Hokki–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Kajaanin jäähallissa.

Seuraa heitä:

#59 Mikael Saha, K-Vantaa

Loukkaantumisesta toipunut sentteri pelaa tunnollisesti ja luotettavasti kahteen suuntaan. Tekee peliä ja laittaa laattaa pussiin paikoista. Tärkeä pelaaja niin kaukalossa kuin kopissakin.

#13 Jere Kiviniemi, Hokki

Viime kaudella lohipaidassa nähty puolustaja palasi pohjoiseen. Liikkuu hyvin ja avaa peliä mainiosti. Maalitili vielä avaamatta tällä kaudella.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet Mestis-historiassa yhteensä 64 kertaa. Voitot ovat Hokille 42–20 ja kahdesti on pelattu tasan.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä ja maalipörssissä kolmantena. Kainulainen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– HoKin kultakypärä Jarkko Harjula johtaa Mestiksen pistepörssiä ja on maalipörssissä toisena.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 19+20=39

2) Joonas Niemelä 15+18=33

3) Petteri Villanen 12+18=30

4) Eetu Mäki 11+17=28

5) Julius Valtonen 7+19=26

Hokin sisäinen pistepörssi:

1) Jarkko Harjula 21+25=46

2) Tuomas Komulainen 13+25=38

3) Samu Pyykkönen 11+12=23

4) Christoffer Seppelin 10+11=21

5) Risto Mattila 7+14=21

 

Kuva: Shaun Duncan

Mestis