Kiekko-Vantaa | Mestis

Upealla nousulla piste perjantai-illan kiekkojännäristä

11.01.2019

Kiekko-Vantaa koki perjantaina Trio Areenalla jännittävien vaiheiden jälkeen kirvelevän 3–4-jatkoaikatappion TUTO:lle.

Alkuperäiset Mestis-seurat Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen jo viidettä kertaa tällä kaudella. Jälleen kerran näiden joukkueiden kohtaamisesta kehkeytyi kiihkeä jännitysnäytelmä.

Kiekko-Vantaan kannalta ottelua alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun TUTO iski avauserässä tehokkaasti paikoistaan kolme maalia. Sarjakolmoselta maalinteossa kunnostautuivat Juho Mäkelä, Lassi Kokkala ja Mikke Levo.

Kiekko-Vantaa paransi huomattavasti peliään tahmean avauserän jälkeen. Lohipaidat pääsivät ylivoimien kautta kiekolliseen peliin kiinni ja aloitti hurjan kirin.

Mestiksen maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen iski tärkeän 1–3-kavennuksen toisen erän puolivälin jälkeen. Pisteputkeaan jo 12 ottelun mittaiseksi kasvattanut Saarelainen niittasi Joel Sundin laukomasta kudista tulleen paluukiekon verkon perukoille.

Toisessa erässä nähtiin myös todella pelottava tilanne, kun TUTO-hyökkääjä Nico Friman antoi Jussi Pelto-Arvolle vauhtia selästä ja Kiekko-Vantaan työmyyrä lensi laitaa päin pää edellä kovalla vauhdilla. Pelto-Arvo vietiin kaukalosta paareilla ja hyökkääjä kuljetettiin jatkotutkimuksiin.

Lohipaidat veivät kolmatta erää mielin määrin ja tuli ansaitusti tasoihin. Kiekko-Vantaa tuli maalin päähän heti toisen erän alussa, kun Miro-Pekka Saarelainen pyssytti jälleen irtokiekon verkon perukoille. Syöttöpisteet merkittiin Joel Sundin (0+2) ja Roope Reinin (0+2) nimiin.

Kiekko-Vantaa värkkäsi reilu neljä minuuttia ennen loppua tasoituksen, kun Erik Embrich räjäytti Trio Areenan. Pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi kasvattanut Embrich vippasi takatolpalta limpun pussiin Alex Lindroosin ja maestro Joona Harjaman esitöistä.

Kiekko-Vantaan ylivoima oli toiminut hyvin ennen tätä iltaa, mutta nyt hyvistä mahdollisuuksista huolimatta verkko ei heilunut.

Ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun TUTO pääsi ylivoimalle heti alussa. Mikke Levo ja Niko Ahoniemi sahasivat kiekon takatolpalle Lassi Kokkalalle, joka niittasi illan toisella osumallaan vierasvoiton turkulaisille.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla Kooveeta vastaan.

Kiekko-Vantaa–TUTO 3–4 JA (0–3, 1–0, 2–0, 0–1)

5.00 0–1 Juho Mäkelä (Atte Mäkinen, Miro Mäkinen)

9.23 0–2 Lassi Kokkala (Nuutti Viitasalo, Sami Salminen)

14.07 0–3 Mikke Levo (Sami Salminen, Lassi Kokkala) YV

31.04 1–3 Miro-Pekka Saarelainen (Joel Sund, Roope Reini)

40.13 2–3 Miro-Pekka Saarelainen (Joel Sund, Roope Reini)

55.35 3–3 Erik Embrich (Joona Harjama, Alex Lindroos)

61.25 3–4 Lassi Kokkala (Niko Ahoniemi, Mikke Levo)

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 5+3+9+1=18

Julius Pohjanoksa, TUTO 9+8+8+0=25

Mestis