Upea nousu voittoon, Hirvonen niittasi rankkariratkaisun – Kiekko-Vantaa katkaisi tappioputkensa

22.01.2020

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle kaatamalla kuumassa ja äärimmäisen tärkeässä kamppailussa vieraskaukalossa Peliitat voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 5–4.

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kaksi sarjapistettä Peliittojen vieraana vaikeuksien kautta ja katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Lohipaidat nousivat päätöserän lopussa kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, Aleksanteri Heiskanen antoi maalissa jatkoajalla lohipaidoille mahdollisuuden voittoon ja sentterilupaus Konsta Hirvonen peippaili rankkarivoiton lohipaidoille.

Kiekko-Vantaa teki ottelusta itselleen hankalan. Lohipaidat hallitsivat kamppailua tasakentällisin ja loivat laadukkaita paikkoja, mutta sortui jäähyilyyn ja Peliittojen sarjan paras ylivoima takoi neljä kaappia.

Kiekko-Vantaalta maaliverkkoa heiluttivat upean sommitelman päätteeksi kiekon pussiin avauserässä sivaltanut Oliver Kiljunen, upean ottelun pelannut ja kaksi komeaa osumaa viivalta pyssyttänyt Roope Reini (2+1) ja 4–4-tasoituksen ylivoimalla kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria ladannut Eetu Mäki (1+2). Rankkarikisassa voitto-osuman räppäsi tyylikkäällä suorituksella Konsta Hirvonen.

Peliittojen maaleista vastasivat Leevi Tukiainen (1+1), Samu Kaasinen, Aapo Ahola ja Jesse Liuksiala.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä Aleksanteri Heiskanen pysäytti. 23 kutia ja Peliittojen maalilla Sami Suni ehti kiekon tielle 22 kertaa.

– Vaikeaksi teimme itselle tämän pelin. Ei tuollaisella jäähymäärällä pitkälle mennä, vaikka tiedettiin, että vastassa on sarjan paras ylivoima. Onneksi saatiin viimeisen seitsemän minuutin aikana peli käännettyä ja lisäpiste tästä myös mukaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Trio Areenalla Kajaanin Hokkia vastaan.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 4–5 VL (2–1, 1–1, 1–2, 0–0, 0–1)

9.00 1–0 Leevi Tukiainen (Matias Mustonen, Aleks Haatanen) YV

10.16 2–0 Samu Kaasinen (Santtu Kinnunen, Pasi Kouvalainen) YV

14.43 2–1 Oliver Kiljunen (Julius Valtonen, Harri Kainulainen)

27.40 3–1 Aapo Ahola (Aleks Haatanen, Leevi Tukiainen) YV

32.30 3–2 Roope Reini (Joonas Niemelä, Eetu Mäki)

51.39 4–2 Jesse Liuksiala (Eemeli Jeskanen, Pasi Kouvalainen) YV VT

53.05 4–3 Roope Reini (Eetu Mäki)