Kiekko-Vantaa | Mestis

Upea esitys kotiyleisön edessä – Kiekko-Vantaa löi RoKin

19.02.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa pelasi lauantaina kotikaukalossa vahvan ottelun ja nappasi tärkeät kolme pistettä 3–1-lukemin RoKista.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen lauantaina Tikkurilan Areenalla. Molemmilla joukkueilla oli neljä perättäistä tappiota alla.

Kiekko-Vantaa laittoi parasta pöytään ja jokaisella pelaajalla oli työhaalarit päälle puettuna. Joukkue puhalsi yhteen hiileen ja maalinteon tuskakin helpotti.

Avauserässä Kiekko-Vantaa siirtyi 1–0-johtoon sentterivirtuoosi Erik Embrichin laukauksella hienon sommitelman päätteeksi. Embrich oli tehnyt edellisen maalin marraskuun lopulla.

RoKi tuli kuitenkin nopeasti tasoihin, kun Saku Kivinen ohjasi taidokkaasti maalin edestä limpun sisään.

Toinen erä oli tasainen ja molemmilla oli paikkansa, mutta maaleja ei nähty. Kiekko-Vantaan maalilla Samuli Tervo otti muutaman huipputorjunnan ja nollasi muun muassa Heikki Huttusen läpiajon.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa teki tarvittavat maalit ja puolusti lopussa tiiviisti johtoasemassa. Niclas Tenhovuori laukoi kohti maalia kulmauksesta ja se painui takanurkkaan.

Jos eilen Kiekko-Vantaan ylivoima oli tahmeaa, niin nyt ei ollut. Lohipaidat tarvitsivat vain yhdeksän sekuntia maalin tekemiseen, kun taiturimainen Kristjan Kombe löysi Erik Embrichin toimistosta ja taikuri kusetti RoKin pakkia tarjoilleen näyttävän syötön kultakypärä Joni Piipposelle ja kippari laittoi limpun hienosti pussiin.

Lopussa RoKi haki vimmatusti kavennusta ilman maalivahtia, mutta Tervo oli huikea ja Zdenek Sedlakin ylärimakutia lähemmäs ei vieraat kuitenkaan päässeet.

– Hyvä peli meiltä ja tyytyväinen pitää olla. Kolme maalia yhteen peliin on enemmän mitä viime aikoina ollaan tehty. Pojat toteutti pelisuunnitelmaa hyvin tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa katkaisi tappioputkensa ja nappasi tärkeän voiton ajatellen taistelua pudotuspelipaikasta.

Kiekko-Vantaa–RoKi 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

12.37 1–0 Erik Embrich (Ernests Osenieks, Jaako Manninen)

14.34 1–1 Saku Kivinen (Roman Poluvytnov, Batyrlan Muratov)

41.51 2–1 Niclas Tenhovuori

45.26 3–1 Joni Piipponen (Erik Embrich, Kristjan Kombe) YV

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 10+11+12=33

Vilho Heikkinen, RoKi 6+10+7=23

Mestis